Meglepő eredményre jutott a Huawei: egy általuk végzett kutatás szerint a 18-24 év közöttiek ötöde naponta 7 óránál is többet használja az általa kedvelt appokat. 

A vállalat négyezer válaszadó mobil- és alkalmazáshasználati szokásait vizsgálta, arra keresve a választ, hogy a magyar felhasználók körében mennyire népszerűek a mobilra letölthető alkalmazások, melyek a kedvencek, valamint honnan és kinek az ajánlására szerzik be ezeket. A felmérésből azt derült ki, hogy a férfiak nagy többségében nyitottabbak az új alkalmazások iránt, mint a nők, 22 százalékuk ugyanis heti rendszerességgel próbál ki appokat.

A nők ezzel szemben alkalmazásválasztásukban sokkal impulzívabbak (15%), mint férfitársaik (9%), és gyakrabban hallgatnak barátaik tanácsaira is. Ellenben mindkét nem havi rendszerességgel keresi fel az AppGallery-t, hogy megnézze az újonnan elérhető alkalmazásokat (férfiak: 41% – nők: 39%). Az idősebb generáció jóval megfontoltabb, ha alkalmazások letöltéséről van szó: tíz százalékuk alaposan utána jár, cikkeket és véleményeket elolvasva választja ki, mit tölt le a telefonjára.

huawei appokat
Fotó: Huawei

A Huawei felmérés kimutatta, hogy a válaszadók mintegy 70 százaléka átlagosan napi 4 órát használja a telefonjára letöltött appokat, ugyanakkor az életkor jelentősen befolyásolja, hogy mennyi időt töltünk naponta a mobilalkamazásokkal.

A legaktívabbak a 18-24 évesek, 18 százalékuk megdöbbentően sokat, több mint 7 órát használja az appokat.
A legkevesebbet pedig a 45-54 éves korosztály mobilozik, 31 százalékuk kevesebb, mint 2 órát tölt kedvenc alkalmazásaival naponta.

huaweihuawei appokat
Fotó: Huawei

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!