Nanocellás tévéket küld csatába a QLED-ek ellen az LG

Folytatódik a kvantumpont-háború: Újabb nanocellás modellek a láthatáron. Érkezik a Nano99, Nano90 és Nano75 tv új verziója.

Az LG idén mutatta be a MiniLED háttérvilágítású, Nanocell QNED tv újdonságait. De emellett a vállalat színre lép hagyományos FALD LED háttérvilágítású nanocellás modellekkel is. Ezeket a QLED-ek vetélytársának szánják, szóval ezen a fronton is folytatódik a háború idén.


nanocellás
A csúcsot ebben a családban a Nano 99 tv jelenti majd. Ez 8K felbontású, 10 bites Nanocell LED LCD panelt kapott FALD (Full Array Local Dimming) háttérvilágítással, azaz a fénykibocsátó diódákat egyedileg vezérelhető csoportokba osztották. 4. generációs Alpha9 képfeldolgozó processzort használ, a maximális képfrissítési ráta 120 Hz, támogatja az összes HDR szabványt és webOS 6 okostévé rendszer fut majd rajta.

A Nano 90 széria 4K felbontású modelleket tartalmaz, egy kicsit kisebb tudású képfeldolgozó (Alpha7) proci zakatol benne, de ezen kívül mindenben megegyezik a nagy tesóval. A szintén 4K Nano75 jelenti a belépő szintet, alap hangrendszerrel, gyengébb panellel, Edge-LED háttérvilágítással és csupán 60 Hz-es képfrissítési rátával. Egyelőre az ár még nem ismert, de reméljük hamarosan már ezzel kapcsolatban is okosabbak leszünk. Az mindenesetre biztosnak tűnik, hogy az új LG nanocellás televíziók valamikor a tavasz környékén megérkeznek Magyarországra is.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?