galaxy s21 Ultra
Kamera hegyek!!

A Samsung Galaxy S21 Ultra 5G igen-igen meggyőző kamerarendszert kapott. Mutatjuk!

A Samsung a szokásosnál némiképpen korábban, már az év legelején lerántotta a leplet csúcstelefonjáról. A Samsung Galaxy S21 Ultra 5G a várakozásoknak megfelelően brutálisan erős hardvert, valamint remek kijelzőt kapott. Emellett kiemelt figyelem övezte a kamerás képességeket is, hiszen a képalkotás ma már egyre fontosabb szerepet játszik. Nézzük, mit tud e téren ez a mobil!

Samsung Galaxy S21 ultra
Fotó: GSM Arena

A dél-koreai vállalat az elsők között volt, amely komplex kamerarendszerrel látta el okostelefonjait. Így tehát a várakozásoknak megfelelően a Galaxy S21 Ultra 5G hátlapjára is több, egészen pontosan négy kamera került.

Hátlap

Főkamera: Ezek közül az első számú, a főkamera egy 108 megapixeles, f/1.8 rekeszértékű, széles látószögű, lézeres autófókusszal, optikai stabilizátorral, valamint új generációs ISOCELL HM3 szenzorral megtámogatott modul. Ez utóbbi egyik nagy előnye a fényérzékenység javítása, amelyből fakadóan éjszaka is lehet vele hibátlan minőségű fotókat lőni. A bivalyerős hardvernek köszönhetően pedig a képfeldolgozás is villámgyors, még az ultranagy felbontású mód kiválasztása esetén is.

Periszkópos zoomkamera: A modell egyik legérdekesebb eleme a 10 megapixeles, f/4.9 rekeszértékű, stabilizátoros, periszkópos zoomkamera, amely akár 10-szeres optikai nagyítást is elérhetővé tesz, közel hozva a felhasználóhoz a távoli témákat is.

Zoomkamera: Kapott egy hagyományos zoomkamerát is a telefon, amely szintén 10 megapixeles, 3-szoros optikai zoommal kecsegtet, viszont f/2.4-es rekeszértéke révén kevés fénynél sokkal jobban használható.

Ultraszéles kamera: Emellett természetesen nem hiányozhat a már jól bevált, igen közkedvelt, ultraszéles látószögű, 12 megapixeles modul sem. Az f/2.2 rekeszérték ebben a kategóriában jelenleg a világon az egyik legjobbnak számít, és a kézremegésből fakadó anomáliák kiküszöbölésére szolgáló stabilizátor technológiát sem spórolták ki.

Természetesen a készülékben megtalálhatóak a különféle effektek, speciális képmódosító opciók, valamint a portré funkció is. Videós képességek terén a Galaxy S21 Ultra kimagaslóan teljesít. A modell lehetővé teszi 8K felbontású videók rögzítését, akár másodpercenkénti harminc képkockás rögzítési sebesség mellett is. Emellett kiválasztható a 4K mód, ahol a 60 képkocka/másodperc is megoldott. Full HD-nál már bejön a képbe a lassítás (240 FPS), HD felbontásnál pedig a szuperlassítás (960 képkocka másodpercenként!). A már többször említett stabilizációs eljárásoknak köszönhetően pedig még sétálás közben is lehet megfelelő minőségű videókat készíteni, a végeredmény pedig a gimbalos kamerákat idézi, azaz olyan, mintha a felhasználó suhanna a levegőben. A termék szavatolja a HDR10+ formátumú rögzítést, azaz az egyik legfejlettebb, nagy dinamikatartományú szabványban is felvehetőek már a videók a telefonnal. A felvétel közben a kamerák között szabadon lehet váltogatni, azaz az eltérő kamerákban rejlő lehetőségeket akár egyetlen videón belül is ki lehet használni.

Előlap

A szelfikamerával se nagyon spóroltak: A 40 megapixeles, f/2.2 rekeszértékű, autófókuszos egység konkrétan jobb, mint sok más mobilon a hátlapi főkamera. Itt is van mód a 4K/60 FPS mód használatára, illetve a HDR támogatása is megoldott. A modell egyik extrája, hogy egyszerre használható az előlapi és a hátlapi kamera is videózás során.

Mindent összevetve azt mondhatjuk, hogy a Samsung Galaxy S21 Ultra képalkotási tulajdonságai kimagaslóak. Instagrammerek, vloggerek, YouTuberek és akár profi fotósok számára is teljesen jó megoldás lehet.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!