Digitális ugródeszka pályázat: oktatást segítő eszközökhöz juthatnak a hátrányos helyzetű iskolák

Oktatást segítő eszközökhöz, tablet-, valamint notebook csomaghoz juthatnak hátrányos helyzetű települések felső tagozattal rendelkező alapfokú oktatási intézményei a Digitális ugródeszka pályázatán keresztül. 

A járványhelyzetben számos iskola állt át a digitális oktatásra, teljesen új élethelyzetet teremtve ezzel a tanároknak, a diákoknak és a szülőknek is. Az elmúlt hónapokban rengeteg intézmény és család számára vált szükségessé a távoktatáshoz elengedhetetlen technikai háttér, így például a megfelelő internetkapcsolat és a digitális eszközök beszerzése. Bár sokaknak mindezt sikerült lehetővé tenni, számtalan olyan település van az országban, ahol komoly gondot jelent a digitális oktatáshoz szükséges készülékek beszerzése.


A Magyar Református Szeretetszolgálat és a Telenor HiperSuli programja ’Digitális ugródeszka’ néven pályázatot hirdet a probléma orvoslására, hogy segítséget nyújtson a társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból nehéz helyzetben lévő, illetve jelentős munkanélküliséggel sújtott településeken működő, felső tagozattal rendelkező általános iskolák számára.

digitalis-ugrodeszka
Fotó: MBE

A pályázatra olyan intézmények jelentkezését várják, ahol a digitális oktatás feltételei az eszköztámogatás révén biztosíthatók, valamint nyitottak arra, hogy a tudásátadás és az információmegosztás új módjait vezessék be pedagógiai programjukba. Az iskolák az oktatási tevékenyég ellátásához szükséges számú tablet és notebook eszközökre nyújthatnak be igényt, intézményenként akár 2 millió forintig. A nyerteseknek emelett lehetőségük lesz részt venni a Telenor 30 órás akkreditált HiperSuli Digitális Módszertani Képzésén is, ahol elsajátíthatják a digitális oktatáshoz szükséges képességeket.

A pályázatok leadási határideje 2021. február 16., kedd, éjfél, amihez a részletes kiírás a HiperSuli weboldalán, valamint a jobbadni.hu oldalon olvasható.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?