A pletykák szerint egy vietnámi cég veheti meg az LG mobil divízióját. Évek óta tragikusak az eladások.

Amíg az LG tévés és háztartásigép divíziója hasít, addig a mobilos részege évek óta szenved. Az LG mobil szekciója bő fél évtizede nem tud kilábalni a gödörből, hiszen elképesztő összegeket költenek a fejlesztésekre, de az eladási adatok eléggé borzasztóak.

lg mobil

A vállalat a jelek szerint nem tudja felvenni a harcot se az Apple-vel, se a Samsunggal, se a feltörekvő kínai cégekkel, emiatt egy ideje már azt pletykázzák, hogy a dél-koreai holding szabadulna az egész üzletágtól.  A cég ezt eddig cáfolta, azonban GSM Arena nevű szaklap szerint tényleg erre készülnek. Az oldalukon arról számoltak be, hogy egy hatalmas vietnámi konglomerátum vásárolhatja meg az LG mobil részlegét. A Vingroup sok mindennel foglalkozik, többek között vannak ingatlanos és szállítással kapcsolatos érdekeltségei, és nem mellékesen többek között mobilok gyártásával is foglalkoznak. Egy ideje már beszállítóként és ODM partnerként kapcsolatban állnak az LG-vel, azaz ők állítják elő az LG márkanév alatt boltokba kerülő készülékeket.

lg mobil

Azért jó durva lenne, ha az LG mobil vietnámi kézbe kerülne, már csak azért is, mert az LG idén tervezte piacra dobni a világ első feltekerhető telóját, de akkor lehet, hogy ebből se lesz semmi.