LG OLED monitor: Bombasztikus színpontosság + giga kontraszt

Már nagyon régóta vártuk: Az LG OLED monitor megérkezik idén.

A tévék között régóta jelen lévő OLED képalkotási technológia eddig nem nagyon szivárgott át a monitor szegmensbe. Az LG, mint a tévés kijelzők fő gyártója most végre bejelentette, hogy 2021-ben jön az első OLED monitora.


LG OLED monitor
A 31,5 inches 32EP950 4K felbontású, képes a DCI-P3 színtér 99 százalékának lefedésére, és a valós kontrasztja eléri az 1 000 000:1 értéket. Érdekesség, hogy a panelt magát nem az LG Display gyártja, hanem egy külső féltől szerzik be. A pletykák szerint a Japan OLED vagy az EIZO lehet a beszállító. Ez pedig arra utal, hogy az LG Display még nem áll jól a monitorokba szánt panelek gyártásával, viszont a konszern mindenképpen le akart tenni egy kész terméket az asztalra.

Az LG 32EP950 OLED monitor kapcsán a vállalat munkatársai elmondták, hogy elsősorban a profi felhasználókat, tehát grafikusokat, filmeseket, tervezőket célozzák meg a termékkel, tehát jó eséllyel piszok drága lesz. A legfontosabb, hogy az első lépést megtették, most már várhatjuk a konzumer piacra szánt modelleket is! Az persze jó kérdés, hogy mikor önthetik el nagy számban az OLED monitorok a piacokat. A pletykák szerint idén többen is színre lépnek ilyen termékekkel.

[sc name=”facebook” ]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?