Magyarországon is megkapja az EKG-funkciót a Samsung Galaxy Watch 3

31 újabb országban válik elérhetővé a Samsung Galaxy Watch 3 okosóra EKG-funkciója. Magyarország is köztük van. 

Nagyon menőnek hangzott, amikor bejelentették, hogy a Samsung Galaxy Watch 3 is rendelkezik EKG-funkcióval, ugyanakkor az Apple után a Samsung sem tehette csak úgy elérhetővé ezt mindenhol. A különböző országok hatóságainak előbb jóvá kellett hagynia. Most a Health Monitor app 31 újabb országban válik elérhetővé, ebből 28 pedig európai.


A Galaxy Watch 3 (és ami azt illeti, a Galaxy Watch Active 2 is) így már elérhetővé teszik az EKG-funkciót és a vérnyomásérték leolvasását is.

A Samsung decemberben kapta meg a CE jelzést, vagyis megfelel az európai szabályozásoknak az app. Többek között Magyarországon is használhatóvá vált, az említett funkciókkal együtt. Az okosórára és a mobilra is telepíteni kell, de csak február 4-től, akkor kezdik el kiadni mindenhol.

Az Apple a 2018-as Apple Watch Series 4-nél tette elérhetővé az EKG-mérést, de a vérnyomást még mindig nem figyelik az Apple órái. Fontos adalék azonban, hogy egyik okosóra sem méri azonban olyan pontosan és megbízhatóan ezeket az értékeket, mint egy ilyen célra kifejlesztett eszköz.

[sc name=”facebook” ]

Fotó: Samsung

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?