31 újabb országban válik elérhetővé a Samsung Galaxy Watch 3 okosóra EKG-funkciója. Magyarország is köztük van. 

Nagyon menőnek hangzott, amikor bejelentették, hogy a Samsung Galaxy Watch 3 is rendelkezik EKG-funkcióval, ugyanakkor az Apple után a Samsung sem tehette csak úgy elérhetővé ezt mindenhol. A különböző országok hatóságainak előbb jóvá kellett hagynia. Most a Health Monitor app 31 újabb országban válik elérhetővé, ebből 28 pedig európai.

A Galaxy Watch 3 (és ami azt illeti, a Galaxy Watch Active 2 is) így már elérhetővé teszik az EKG-funkciót és a vérnyomásérték leolvasását is.

A Samsung decemberben kapta meg a CE jelzést, vagyis megfelel az európai szabályozásoknak az app. Többek között Magyarországon is használhatóvá vált, az említett funkciókkal együtt. Az okosórára és a mobilra is telepíteni kell, de csak február 4-től, akkor kezdik el kiadni mindenhol.

Az Apple a 2018-as Apple Watch Series 4-nél tette elérhetővé az EKG-mérést, de a vérnyomást még mindig nem figyelik az Apple órái. Fontos adalék azonban, hogy egyik okosóra sem méri azonban olyan pontosan és megbízhatóan ezeket az értékeket, mint egy ilyen célra kifejlesztett eszköz.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: Samsung