A 8000 Hz-es mintavételezési rátának köszönhetően a Razer Viper 8K egér a gyártó eddigi legreszponzívabb megoldásának számít. 

Nem győznek egymásra licitálni a gamertermékeket készítő PC-s gyártók. A Razer úgy gondolja, hogy a legújabb egerével minden riválisát a földbe döngöli. A Viper 8K ugyanis második-generációs Razer optikai kapcsolókat kapott, továbbá 20 000 DPI-s Focus Plus szenzort. A legnagyobb különlegessége azonban a HyperPolling technológia, ami 8000 Hz-es mintavételezési rátát garantál.

A szabvány a piacon az 1000 Hz, vagyis az egér a PC-nek másodpercenként 1000 alkalommal küld adatokat, ez a periféria esetében 1 ms válaszidőt jelent. A Viper 8K ezt az értéket egynyolcadára csökkenti.

Ezzel a gyakorlatban az eddigi legreszponzívabb egeret kaphatjuk meg, mikroakadozások nélkül. A szakértők szerint azonban a legprofibb e-sport-bajnokok sem biztos, hogy különbséget tudnak majd tenni az 1000 és a 8000 Hz-es mintavételezési rátát használó egerek között, olyan elenyésző különbségekről van szó.

A Viper 8K persze ettől még remek gameregér, ráadásul mindössze 71 grammos. Vezeték nélküli kivitelben azonban nem elérhető.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: Razer