Bezár a Google Stadia játékstúdiója

A Stadia játékstúdió bezár ugyan, de a Google azt mondja, hogy elkötelezett a felhőalapú játékok mellett. 

Amikor a Google először bemutatta a Stadia felhőalapú gamingplatformot, nagy kockázatot vállalt. Emellett azt tervezte, hogy saját, házon belüli stúdió segítségével ad majd ki saját játékokat. Ez a részleg volt a Stadia Games and Entertainment. Most viszont úgy döntött a Google, hogy ezt a részleget leállítja.


A Google a jövőben nem a játékok készítésére szeretne koncentrálni, hanem a platformra, ami ezek működését lehetővé teszi. A szakembereket a cégen belül máshol helyezi kel, kivéve a stúdiót vezető Jade Raymondot, aki távozott a vállalattól.

Miközben a miértekről megy a vita, addig a Google Stadia nem megy sehova, a játékosok pedig továbbra is ugyanúgy játszhatnak ezen keresztül. A külsős fejlesztők pedig továbbra is szállítják majd rá a játékokat. Azokat játékokat, amik mostanában jelentek volna meg, nem fújják le.

A Stadia a megjelenésekor rivális nélkül volt, most viszont ott a Microsoft Game Pass és xCloud, az NVIDIA GeForce Now és az Amazon Luna is.

[sc name=”facebook” ]

Fotó: XDA, The NFA Post

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?