Az Amber Alert üzenetküldői eltűnt gyerekek miatt szoktak figyelmeztetést kiadni, ám legutóbb Chuckyról, a Gyerekjátékból ismert horrorbabáról, és az ő fiáról, Glenről küldtek ki figyelmeztetést Texasban. 

Megvan az 1988-as Gyerekjáték című filmből ismert gyilkos baba, Chucky? A jónéhány részt megélt széria egy életre kelt sorozatgyilkos babáról szól, aki azóta is ikonikus alakja a horror műfajnak, amelyet 2013-ban még újra is bootolt a filmes ipar. Ez persze nem volt elég, ezután is jött még két új Chucky-film (a legutolsó 2019-ben), nemrégiben pedig az is kiderült, hogy a vérengző bábú tévésorozatot kap.

A filmes kitekintő után pedig jöjjön a slusszpoén: valami hiba folytán a gyerekek eltűnésével foglalkozó Amber Alert nevű amerikai rendszer Chukyról és az ő fiáról, Glenről küldött ki figyelmeztetést, amelyben előbbit elkövetőként, utóbbit pedig az eltűntként jelölik meg.

Chuckyt 28 éves férfiként írják le, aki kék farmer overallt visel, csíkos hosszú ujjú inggel és egy hatalmas konyhakéssel. Glen ötéves kék szemű kisfiúnak van megjelölve, aki fekete gallérú kék inget viselt, amikor eltűnt.

Az Amber Alert nevű rendszert még 1996-ban fejlesztették ki arra, hogy az eltűnt gyerekekről kulcsfontosságú információkkal kiegészítve tájékoztassa a lakosságot, a közösségi médián és az üzenetküldő rendszereken keresztül. A hatóság elmondta, hogy meghibásodás történt, ezért küldték ki a Chuckyról és Glenről szóló tesztüzenetet Texasban.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!