Kamerán keresztül, ügyes szoftverrel tudnak majd pulzust és légzésszámot mérni a Google Pixel okostelefonok. 

A Google a Fit appon keresztül rövidesen érdekes funkciókkal frissíti a Pixel okostelefonjait. Ezek képesek lesznek pulzust mérni pusztán abból, hogy az ujjunkat a kamerára helyezzük. Ilyesmit persze régen is tudtak már egyes alkalmazások. A szoftver a vér mozgásából eredő színváltozásokat érzékeli az ujjbegyen keresztül.

Ezen felül a szelfikamera képes megmérni valakinek a légzésszámát pusztán annyiból, hogy a képbe áll, és levegőt vesz. A mellkas emelkedését és visszaesését követve és elemezve a szoftver kiszámolja a respirációs rátát. A Google Health menedzsere szerint az orvosok is így mérik a légzésszámot, a Google gépi tanulási megoldása így ezt a módszer emulálja.

A Google azoknak segítene ezekkel a funkciókkal, akiknek nincsenek viselhető eszközeik, de szeretnék mérni ezeket az értékeket. A Google belső tanulmánya szerint a légzésszám mérése funkció maximum percenként egyet téved, vagyis igen pontos. A pulzusmérés 2 százalékos pontosságú, ami ha igaz, akkor sokkal pontosabb, mint az okosórák zöme.

Miután a Google további felméréseket folytatott, a funkciók akár más mobilokra is elérhetővé válhatnak.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: Google, The Next Web