Foreo UFO 2 teszt: szónikus idegen a szépségápolásban

A tudatos bőrápolás híveként engem sem kerülhetett el a világszerte tomboló Foreo-láz, ezért is örültem annyira, amikor egyik legújabb készülékük, az UFO 2 a dolgozóasztalomon landolt. 

A Foreo mint márka nem új a piacon, és aki járt már Instagramon, az szinte biztos, hogy belefutott egy vagy két portékájukba. Bevallom őszintén, én is régóta ácsingóztam már valamelyikükre, már csak azért is, mert kíváncsi voltam, mi ez a fene nagy hype a skandináv márka termékei körül. Én az UFO 2 nevű 2-perces komplex arckezelő készüléket kaptam meg tesztelésre, és bár nem vagyok egy bőrápolási kütyü expert, azt azért elsőre levágtam, hogy egy elég extra készülékről van szó. Kérdés, hogy a fancy külcsín mögött mekkora a belbecs.


Okos, de mégis mitől?

Manapság szinte mindenre ráaggatják az okos jelzőt: okosóra, okoskarkötő, okostáska, okospóló, és most itt van az okos arcmaszk készülék is. Joggal merül fel a kérdés, hogy mégis mitől lehet okos egy arcmaszk, az én fátyolmaszkom ugyanis semmi különösebbet nem csinál, mikor esténként az arcomra felrakom.

A Foreo arcmaszk készüléke azért kapta meg az okos titulust, mert a hozzá kapcsolódó Foreo alkalmazáson keresztül kell irányítani: itt mindenféle szuperizgalmas opció közül választhatunk (erről majd lent bővebben), amely után nincs más dolgunk, mint hogy a műanyag gyűrűvel az aranyszínű körre erősítsük a programhoz leginkább illő Foreo maszkot.

Az eszköz párosítása egyébként pikk-pakk megvan, azoknak sem okoz majd gondot a használata, akiket nem sok technikai érzékkel áldott meg a sors. Az adott maszkokhoz ugyanis adott program tartozik: ha a maszkokon lévő vonalkódot bescanneljük az applikációval, a kütyü a maszkhoz passzoló programot indítja el. Emellett természetesen arra is van lehetőségünk, hogy mi magunk válasszuk ki, milyen fénnyel, mekkora erősségű pulzálással, meleg vagy hideg kezelést szeretnénk.

foreo-ufo-2

Hyper-Infusion technológia 

Az UFO 2 fókuszában a Hyper-Infusion technológia (melegítés, hűtés és T-Sonic pulzálások) és a LED-fényterápia áll, amelyeknek az a feladata, hogy a hatóanyagokat non-invazív módon a bőr mélyebb rétegeibe juttassák. Mindjárt elmondom, hogyan lehetséges ez.

Bőrünknek van egy ún. barrier funkciója, amely egyfajta védőgátként szolgál: gyakorlatilag a bőr felső védőrétegéről van szó (pontosabban a legkülső rétegen belül a sejtek körüli vízálló lipidburkokról), ami egyfajta védelmi vonalként van jelen a külvilággal szemben. Ez egy nagyon fontos szerep, ám a védőréteg nem tud különbséget tenni jó és rossz behatás között, ami azt jelenti, hogy egyaránt védelmez minket a káros és a hasznos anyagoktól.

Az UFO 2 ezt a barrier réteget kívánja megnyitni egy rövid időre az általa szabadalmaztatott technológia segítségével, hogy ezáltal a bőr mélyebb rétegeibe is bejuttassa a hatóanyagot: a melegítés hatására a pórusok megnyílnak, a T-Sonic pulzálások a bőrbe juttatják a hatóanyagokat, majd a krioterápia (hidegterápia) segít a bőrbe zárni azokat.

foreo-ufo-2

LED-fények világa

A LED-fényterápia a kozmetikában a mai napig is használt,  népszerű és bevett módszer, ahol a különböző színű és hullámhosszú fényekkel érik el a bőr kívánt állapotát. Mutatom milyen fényekkel dolgozik az UFO 2!

 • Lila – finomítja a ráncokat és elősegíti a ragyogást
 • Kék – megöli a pattanásokat okozó baktériumokat
 • Fehér – feszesít és csökkenti a vizesedést
 • Ciánkék – nyugtatja az irritált bőrt
 • Zöld – kiegyenlíti a bőrtónust, halványítja a hiperpigmentációt
 • Sárga – növeli a bőr nedvességmegkötő szerepét
 • Narancssárga – frissítő, élénkítő hatású
 • Piros – stimulálja a kollagéntermelést, kezelésbe veszi a ráncokat

Amit a saját bőrömön tapasztaltam

Mivel nem vagyok bőrgyógyász, nem is kívánok mélyebben belemenni a témába, pláne azért, mert megoszlanak róla a vélemények. A kozmetológiában mindenesetre az egyik legrégebben és legegyszerűbben használt módszer az, hogy a meleg hatására megnyitják a pórusokat (ezáltal biztosítva jobb bejutást a hatóanyagnak), a hideggel pedig lezárják, „bebörtönzik” az adott anyagot. Emellett a LED-fényterápia is évek óta népszerű kezelés, hogy a masszázsról már ne is beszéljünk – amelynek egyfajta gépi megfelelője a T-Sonic pulzálás.

Körülbelül másfél héten keresztül használtam az UFO 2-t, ami végig hipergyorsan dolgozott, pillanatok alatt felmelegedett, vagy lehűlt attól függően, hogy mit szerettem volna. Bár a 90 másodperces kezelés (amit én rendre újraindítottam) igazi spa érzés nyújtott, be kell valljam, hogy picit csalnom kellett. Nem a Foreo gyári maszkjait használtam a programhoz, hanem a saját, jól bevált termékeimet, meg is mondom miért: a Foreo koreai maszkjaiban a sok-sok remek összetevő mellett sajnos mindegyikben helyett kapott a parfüm is, némelyikben ráadásul nem is kevés. Szóval, kedves Foreo, ha hallasz engem, kérlek gondolj az érzékeny bőrűekre is, és csinálj nekünk is maszkot, ugyanis hiába a kellemes illat, ha a parfüm az ember bőrét rendre kicsapja!

Vérző szívvel hát, de hagytam a gyári maszkokat, feltettem a saját megbízható fátyolmaszkomat, és külön állítottam be mindig a fényt, a pulzálást és a hőt is. A kezelések után valóban puhábbnak éreztem a bőröm, ám mivel a LED fényeknek leginkább hosszútávon van hatása, így egy-két használat után ne várjon az ember csodát. Ami az anyagiakat illeti, az UFO 2 jelenleg 100 ezer forint körül mozog, ám az UFO 2 mini (ami hasonló hozzá, de hűtésterápia nincs benne) már 62 ezer forint körül beszerezhető.

[sc name=”facebook” ]

 • Hatékonyság
  (4)
 • Design
  (5)
 • Innováció
  (4.5)
 • Ár/érték arány
  (3.5)
4.3

Összegzés

A Foreo UFO 2 alapvetően egy csodaszép és hatékony beauty okos eszköz, ám hogy borsos árát vajon megéri-e, azt csak az idő döntheti el.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
További tesztek

Ezeket olvastad már?