Mivel kint éppen tombol a járvány, és mindenki tömi magába a sok zöldséget és gyümölcsöt, különösen aktuális kérdés, hogy vajon mire jó, és mit tudhat a Sencor Nutridrink mixer. 

A smoothie-k népszerűsége jó ideje töretlen, ezzel párhuzamosan pedig az otthoni nutridrink mixerek iránti igény is megnőtt. A nutridrink mixerek – melyeket az egyszerűség kedvéért nevezzünk csak smoothie készítőknek – valóságos forradalmat indítottak el a turmixgépek világában, ugyanis olyan dolgokkal is megbírkóznak, amivel egy mezei turmix nem tudná felvenni a versenyt. A smoothie italok elkészítéséhez ugyanis nem csak puha állagú gyümölcsöket és zöldségeket használunk, hanem dióféléket, gabonaféléket és különféle magvakat is, így egy olyan hatékony turmixra van szükségünk, amely ezekkel is képes megküzdeni, ráadásul a gyümölcsök és zöldségek rostjaiknak felbontása sem okoz neki gondot.

sencor-nutridrink-mixer

Ütős teljesítmény

Most, hogy mindenki képbe került a smoothie készítőkkel, csapjunk is bele a lecsóba, mai cikkünk témája ugyanis egy konkrét mixer, a nem túl romantikus nevű Sencor SNB 6600BK (persze ez csak a kódneve). A japán gyökerű gyártó smoothie készítőjében egy kifejezetten szuflás, 1200 W teljesítményű motor dolgozik, ami azért fontos információ számunkra, mert minél erősebb a motor, annál gyorsabban és hatékonyabban küzd meg a mixer a turmixolni kívánt anyagokkal, például a jéggel is.

A Sencor Nutridrink mixer teljesítménye tehát pipa, de mit érne az erős motor éles pengék nélkül? Erre sem lehet panaszunk, ugyanis a Sencor SNB 6600BK rozsdamentes acél késekkel lett felszerelve, amelyek pillanatok alatt összemixelik az összetevőket.

sencor-nutridrink-mixer
Fotó: Sencor

Egyszerű, mint az egyszeregy

A Sencor Nutridrink mixer használata faék egyszerű: a három beépített program között csak az nem tud eligazodni, aki nem is akar, ráadásul a munkafolyamatot is végigkövethetjük az LCD kijelzőn. A gyümölcs-vagy zöldségturmix elkészítésekor tehát nincs is más dolgunk, mint lenyomni egy gombot, és várni, hogy a gép elvégezze a dolgát.

A smoothie makerek esetében az egyszerű kezelhetőség mellett a megbízhatóság is nagyon fontos szempont, hiszen senki sem örülne annak, ha a fejjel lefelé tekerés közben a smoothie a konyhapulton landolna. A Sencor esetében a zárórendszerek megbízhatóan teljesítenek, így nem kell tartani attól, hogy a palack tartalma kiömlik. Elég csak gyors összeturmixolni az alapanyagokat, levenni a palackot a turmixgépről, berakni a táskánkba, és már mehetünk is a dolgunkra.

Bitangerős palackok 

Apropó palackok. A Sencor nutridrink mixerhez két palack, egy 0,8 literes és egy 1,0 literes űrtartalmú tartozik. Bár az übrikek műanyagokból készültek, azért mégsem egy közönséges plasztikról van szó, hiszen a palackokat BPA mentes Tritan műanyagból gyúrták össze, ami jóval ellenállóbb, a súlya pedig jelentéktelen. A strapabíróságot egyébként én magam is leteszteltem, ugyanis a promó videóban szereplő hölgyhöz hasonlóan én is lesodortam a gyümölcs smoothie-val teli palackot a konyhapultról, ami szerencsére nem repedt vagy tört meg, és a fedele sem ugrott le a bungee jumping következtében.

Emellett külön kiemelném, hogy mennyire egyszerű a készülék tisztítása, hiszen csak a fejet és az übriket kell elmosogatni. Ez az elsőre lényegtelennek tűnő szempont valójában kulcsfontosságú, hiszen a fáradságos mosogatás képes teljesen megölni a turmix-készítő szeánszot. Ennek ékes példája a 2015-ben vásárolt gyümölcsfacsaróm, ami már évek óta a konyhaszekrényben dekkol, mert nem vagyok hajlandó minden egyes alkalommal fél órát a mosogatásával bíbelődni. .

sencor-nutridrink-mixer

Megéri?

A válasz: meg. Ez a zajos kis masina (mert bizony van benne hangerő) kifejezetten jó választás azoknak, akik nem szeretnek sokat vacakolni a konyhai gépekkel, és egyébként is napi szinten készítenének smoothie-t. Ezért mindössze 27 990 forintot kell letenni az asztalra, ami szerintem nem is nagy ár ezért a teljesítményért cserébe.

Fotó: Sencor

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!