Ismét egy indokolatlan és káros kihívás terjed a TikTokon

Újabb indokolatlan és hasznosság szempontjából erősen megkérdőjelezhető kihívás terjed a közösségi médiában: a fülhallgatós kihívás lényege, hogy a fülhallgató zsinórját a lehető legtöbbször körbetekerjük a derekunkon. 

Lassan Dunát lehet rekeszteni az interneten terjedő teljesen értelmetlen, és sok esetben kifejezetten veszélyes kihívásokbókból. Bár a fülhallgatós kihívás testi épségünket nem fenyegeti közvetlen (lényegesen veszélytelenebb, mint mondjuk a mosószerevés volt), az új hóbort elsősorban a lelki egészségünkre van rossz hatással.


A TikTokon terjedő Headphone Challenge-nek, vagyis a fülhallgatós kihívásnak az a lényege, hogy a résztvevők körbetekerik a derekukon a fülhallgató zsinórját, annyiszor amennyiszer csak tudják. Nem kell nagy képzelőerő ahhoz, hogy tudjuk, minél soványabb valaki, annál nagyobb valószínűséggel tudja többször is körbetekerni magán a fülhallgatót.

fülhallgatós-kihívás
Fotó: Dazed

Elsőre talán csak legyintünk az ehhez hasonló kihívásokra, pedig nagyon nem mindegy, milyen trendek vannak a közösségi médiában, elsősorban azért, mert ezeket fiatalok milliói követik napi szinten. A Headphone Challenge elsőre kifejezetten veszélytelenek tűnik, ám mindjárt nem lesz az, ha sokan megszállottam teljesíteni akarják a kihívást, testképzavar alakul ki náluk, és emiatt eszeveszett fogyókúrába kezdenek.

A fülhallgatós kihívás veszélyére elsőként az amerikai influenszer, Danae Mercer világított rá, aki úgy érezte, hogy épp ideje felszólalnia a közösségi médiában terjedő értelmetlen, és sok esetben káros kihívásokkal szemben.

https://www.instagram.com/p/CK1RIKSJy6e/?utm_source=ig_web_copy_link

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?