Szeptemberben kezdődhet meg a BMW Isetta ihlette elektromos törpeautó gyártása, amelyet számos európai országban nem is minősítenének autónak. 

A Microlino projektje még 2015-ben indult útjára, 2018-ban megkapta az európai forgalmazáshoz szükséges engedélyeket, 2019 nyarán megnyílt a rendelési lehetőség is, ám a sorozatgyártás még váratott magára. Ennek több oka is volt: a legelső prototípus kis híján egy targoncabaleset áldozata lett, miközben a Micro Mobility Systems és az Artega / TMI közötti vita sem gyorsította a pöttöm méretű autó körül zajló munkálatokat – írja a vezess.hu.

A cég bevallása szerint a Microlino 2.0 lényegesen strapabíróbb lett, mint az első prototípus, amelyet az alábbi kép is alátámaszt. Specifikációkról egyelőre nem tudni, ugyanakkor külön érdekesség, hogy több európai ország a Microlino-t nem minősíti autónak – bár ezzel kapcsolatban egyelőre még heves viták folynak.

elektromos-törpeautó
Balról a Microlino 1.0, jobbról a Microlino 2.0 látható. Fotó: InsideEvs

Az egyszerű városi manőverezésre tervezett jármű mindössze 2.4 méteres lesz, amelyet villanymotor fog hajtani, két akkumulátorának hatótávolsága pedig 125, illetve 200 kilométer lesz.

A tesztelési fázisban öt különböző prototípus vesz majd részt, és ha minden jól halad, és az Európai Uniós engedélyek sem csúsznak, akkor már idén szeptemberben megkezdődhet az elektromos törpeautó sorozatgyártása. Ami az anyagiakat illeti: jelenleg úgy néz ki, hogy a Microlino 12 ezer euróról, vagyis 4,3 millió forintról indul a piacon.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!