Bizarr videót készített a mesterséges intelligencia Christina Rossetti brit költőnő In the Bleak Midwinter című verséhez. 

Az animátorként dolgozó Glenn Marshall a mesterséges intelligencia segítségével keltette életre a hazánkban talán kevésbé ismert brit költőnő egyik leghíresebb versét, melyhez a  a Story2Hallucination nevű fejlesztést használta fel: a szoftver a szavakból alkotta meg a hozzá passzoló képeket, a végeredmény pedig olyan nyomasztó lett, hogy egész biztos, nem nézegetnénk elalváshoz.

Az már csak hab a tortán, hogy Marshall egy olyan hanggenerátort használt fel a videó készítéséhez, amely képes egy adott személy hangján felolvasni a szöveget. A verset ily módon a 2015-ben elhunyt Christopher Lee szavalta el, aki többek között A Gyűrűk ura című film Sarumanjaként lehet sokaknak ismerős. A Rosetti-vers és a mesterséges intelligencia párosa kifejezetten bizarr és felzaklató lett, kissé olyan, mint ha egy pszichedelikus utazáson venne részt az ember.

A mesterséges intelligencia már javában alkot, így időről időre felbukkannak olyan művészi alkotások, melyeket algoritmusokkal alkottak meg. A teljesség igénye nélkül: létezik már olyan festmény, amelyet MI hozott létre, de olyan slágergyanús dal is, amiről senki nem mondaná meg, hogy gépi alkotás. Emellett a Rammstein egyik zenéjéhez is egy gép írta meg a videoklippet, és mondanunk sem kell, hogy a végeredmény itt is elég bizarr lett.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!