Így lesznek idén környezetbarátok a Samsung tévék

A koreai gyártó látványos számokkal illusztrálta azt, hogy mennyivel könnyítjük meg a környezet dolgát, ha Samsung tévék mellett köteleződünk el. 

A Samsung januári virtuális rendezvényén, a First Look
eseményen a legújabb Neo QLED és MicroLED fejlesztéseinek bemutatása mellett megerősítette elköteleződését a fenntarthatóság és hozzáférhetőség mellett. Most pedig az is kiderült, hogy szerintük mit jelent, ha a nappalikban Samsung tévék adják a látnivalót. Amennyiben így teszünk egy esetleges 2021-es televízióvásárláskor, akkor a LifeStyle Tv és QLED sorozat jelentős részénél az ökocsomagolásban fogjuk kapni az eszközt. Amennyiben ezek mindegyikét újrahasználják a vásárlók berendezési tárgyként, úgy 10.000 tonnával csökkenthető az üvegházhatású gázok kibocsátása.


Kép: Samsung

A QLED tévék napelemes távirányítókkal rendelkeznek, amivel az átlagos, 7 éves készülékcseréket figyelembe véve élettartamuk alatt 99 millió AAA elemet spórolnak meg. A 2021-es Crystal UHD TV modellek energiatakarékos távirányítót kapnak, ami akár 80 százalékkal lehet takarékosabb. Így a két távirányító révén az említett hét évre vetítve 14.000 tonnával csökkenthető az emisszió. A monitorok és kijelzők hátsó paneljaihoz, valamint az állványokhoz használt újrahasznosított anyagok is szerephez jutnak. Ezek arányának növelésével akár 500 tonna üvegházhatású gáz kibocsátásától szabadulunk meg hét év alatt. A cég szerint mindezek akár 25.000 tonnával csökkenhet a kibocsátás, ami olyan mennyiség, mint amit egy 3,8 millió fából álló, 30 éves erdő egy év alatt megkötni képes.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?