Hazánkban is elérhetővé vált a mobilszámla alapú tömegközlekedési jegy- és bérletvásárlás: február közepétől a Telenor ügyfelei már a mobilszámlájuk terhére is vásárolhatnak jegyet és bérletet a nagyvárosok tömegközlekedési társaságainál a Telenor Wallet rendszerén keresztül. 

Többek között Budapesten, Szegeden, Debrecenben, Székesfehérváron és Sopronban –, illetve a Volánbusz, valamint a GYSEV járataira válthatnak jegyet vagy bérletet a Telenor ügyfelei. A Telenor alkalmazásában megjelent új funkció a közlekedéssel kapcsolatos tranzakciókat (parkolás, autópálya-matricavásárlás) bővíti ki, melyek egyértelműen a legnépszerűbb szolgáltatások napjainkban, az elmúlt 8 évben ezek tették ki a mobilfizetések 80 százalékát.

Az alkalmazásból a vásárlás online történik, azaz aktív adatkapcsolatra van szükség a jegy megvásárlásához, az érvényesítéshez és az ellenőrzéshez is. A tranzakció során extra SMS díjjal nem kell számolnia a vásárlónak, a szolgáltatást semmilyen kényelmi díj nem terheli.

telenor-wallet

Az új funkció esetében szintén kényelmi elemnek számít, hogy a jegyek és bérletek akár jó előre is megválthatók, valamint a bérlet lejártának közeledtével a Telenor Wallet automatikusan figyelmezteti a felhasználót. A korábbi vásárlásokra is emlékszik a rendszer, így a következő alkalommal már nem kell feltétlenül a hosszú listából kiválasztani a megfelelő tételt, a korábban vásárolt jegytípusok azonnal láthatók. Emellett az sem utolsó szempont, hogy a koronavírus elleni védekezésben is segít ez a funkció, hiszen a felhasználóknak nem kell automatát nyomkodni vagy jegypénztárban sorban állni.

telenor-wallet

A nagyvárosok tömegközlekedési társaságainál, ill. a Volánbusz és a GYSEV járataira elérhető jegyek és bérletek részletes listája a Telenor Wallet alkalmazásban a Jegyek és bérletek menüpontban érhető el.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!