A feltekerhető Oppo X 2021 mobil úgy tölt vezeték nélkül, hogy nem kell rátenni a töltőpadra. 

Mivel hivatalosan is tart már az MWC Shanghai, ezért az Ázsiában működő mobilgyártók sorra villantanak új megoldásokat. Itt van mindjárt az Oppo, amely az Air Charger prototípusát és az Oppo X 2021 feltekerhető koncepciómobilt mutatta meg együtt.

Egy rövid videóban látható, hogy a mobil folyamatosan tölt vezeték nélkül, pedig a levegőben tartják, hozzá sem ér a vezeték nélküli töltőpadhoz.

Sajnos részleteket nem osztott meg az Oppo a technológiáról, de Digital Chat Station úgy tudja, hogy 7,5 wattos töltést tud a rendszer. A korábban demózott FreeVOOC technológia (ami feltehetően egyenlő ezzel a mostanival) elméletben 5-10 wattos töltésre képes 10 méteres belül, speciális tekercseknek hála a mobilban.

Az Oppo rendre elsők között vezet be új technológiákat, persze nem mindig olyan minőségben vagy hatékonysággal, ahogy később máshol látjuk ugyanazt. Miközben levegőn keresztüli töltésen dolgozik a Xiaomi is, a szakértők nem győzik hangoztatni, hogy ezek a megoldások extrém mértékben nem hatékonyak; ha pedig eltekintünk a lassúságtól és az energiapazarlástól, akkor is ott a tény, hogy hosszú évekig senkinek nem lesz fogalma sem arról, hogy az ilyen technológia káros-e az emberekre hosszú távon.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: Oppo