Kép: Techeblog

A kontroller, mint a konzolok alapvető irányító egysége, a játékélmény fokozása érdekében rezeg is, de mi van, ha valaki úgy gondolja, ez neki kevés?

Aki kicsit is elkötelezett játékos, tudja, hogy a rezgés, illetve az erővisszacsatolás elég nagyot tud dobni a játékélményen. Egy jó FFB-s kormány vagy joystick sokat tesz a szórakozáshoz, de előfordulhat, hogy valaki mégis elégedetlen azokkal a rezgési tulajdonságokkal, amik egy alap kontrollert jellemeznek. Ilyenkor van az, hogy a felhasználó el kezd gondolkodni, hogy milyen megoldással tudná enyhíteni a hiányérzetét. Ahogy tette ezt Justin Patel, aki egyébként iOS alkalmazások fejlesztésével foglalkozik. Így jut elég ideje arra, hogy a munkája mellett saját kis projektjeivel is foglalkozzon. Mint például azzal, hogy a Dualshock kontrollerben lévő, percenként 3.000 fordulatra képes szerkezetet mivel tudná kiváltani.

Mint látható, nem gondolkodott kicsiben, és rögtön valami olyat hozott létre, amivel garantáltan adrenalin pumpáló a lövöldözés. Igaz, mellé minden felborul vagy leesik az asztalról, ami nincs megfelelően rögzítve, de hát mit lehet tenni, vannak járulékos veszteségek. A rázkódás miatt így Justin az egyik ősi megoldáshoz folyamodott, és duct tape-pel rögzített mindent, ami képes mozogni. Az már persze véleményes, hogy ténylegesen hozzátesz-e bármit a játékélményhez egy ilyesfajta megoldás a kontroller helyett. De persze ez csak kukacoskodás, hiszen tudjuk, hogy ő sem gondolja komolyan ezt az egészet, inkább csak poénként tekint rá.