Spaceport Japan: lebegő űrkikötő lehet a turizmus jövője

Kicsit odébb van még, hogy emberek tömegei induljanak az űrbe, de ha elérkezik az idő, akkor akár a Spaceport Japan jellegű űrkikötőkből tehetjük mindezt. 

Miközben egyre többet hallunk arról, hogy hamarosan elindulhat a civilek kereskedelmi jellegű űrbe juttatása, még igencsak messze vagyunk attól, hogy nagyjából annyira elérhető legyen, mint a repülés. Ám ha egyszer majd eljön az ideje, akkor kerülhet képbe a Noiz Architects koncepciója, ami a jövő űrkikötőjét mutatja, és a Spaceport Japan névre hallgat.


Kép: Techeblog

A főépület tetején napelemek vannak a fenntartható üzemeltetés érdekében, és itt találhatóak a teraszok, kis szántóföldek, valamint a parkok. A két irányítótorony az érkező és induló légi járműveket kontrollálja, biztosítva azt, hogy a hagyományos repülőgépek tudják, éppen milyen a forgalom.

Kép: Techeblog

Akinek nincs pénze megfizetni az űrkalandot, az felmehet a tetőre kukkolni az űrhajókat, pont úgy, mint egy átlagos, közforgalmú repülőtéren. A tervezők szerint egyébként a legtöbb utas majd egy kétórás programot fog választani, ami eljuttatja őket az űr határára. Ez viszont még elég drága, ugyanis a Virgin Galactic esetében 250.000 dollárba kerül egy jegy, ami jelenleg nagyjából 75 millió forintnak felel meg.

Kép: Techeblog

Ez pedig azt jelenti, hogy a Space Japan, és a vele pariban lévő hasonló létesítménye kora még nem jött el. De ismerve a fejlődést, ez csak idő kérdése, hiszen pont ahogyan a légiközlekedés, úgy majd az űr meglátogatása is teljesen hétköznapi dologgá válik majd.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?