A Microsoft Mesh elhozza a sci-fi filmek jövőképét

Semmiben matató emberek, akik a szemük előtt mégis azt látják, amit kell. Ezt tudja a Microsoft Mesh és a HoloLens 2 együtt.

Alex Kipman mutatta be, hogy milyen dolgokra képes a Microsoft Mesh és a HoloLens 2, aminek főleg most, a koronavírusos időkben akad nagy jelentősége. Hiszen nagyszerű dolog Jedi Tanács módjára úgy konferenciákat, előadásokat tartani, hogy közben a résztvevők mind másutt vannak, de mégis megjelennek egymás szeme előtt. Hasonló a helyzet az iparban, egészségügyben is, hiszen mint a videóban is látható, a virtuális megjelenítés segítségével számos lehetőség válik elérhetővé. Tervezésnél például nem kell konkrétan le is gyártani a próbadarabokat, hanem elég csak digitálisan kivetíteni őket.


Az ilyesfajta technológiához kiválóan illeszkedik az 5G terjedése, hiszen segítségével sokkal gyorsabban áramolnak az adatok, lehetővé téve a távoli helyekről végrehajtott műtéteket, gyártást, mezőgazdasági műveleteket, és a sort még hosszasan folytathatnánk. Természetesen a Microsoft Mesh a szórakoztatásban is fontos szerephez juthat, amit a Pokémonos videó mutat, ahol a HoloLens 2-n keresztül az ismert jószágok ugrálnak a szemeink előtt. Arról nem is beszélve, hogy így egészen ádáz harcokat vívhatunk egymással, bár ezt a mozgóképes anyag pont nem mutatja. Az viszont biztos, ahogy a virtuális és kiterjesztett valóság egyre inkább előtérbe kerül, számos olyan nagyszerű dolgot tapasztalhatunk meg, ami eddig nem volt.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?