Gamereknek szánt okosszemüveget dobott piacra a Razer

Ezúttal nem egy virtuális valóságot támogató szemüvegre kell gondolni, a Razer Anzu névre keresztelt terméke „csak” egy szimpla szemüveg szárakba épített hangszórókkal és mikrofonnal. 

A Razer egyet jelent a gamer életérzéssel, hiszen a cég nevének hallatán egyből mindenféle gamer perifériák jutnak az eszünkbe. Mostanság viszont kikacsingat a márka, a karácsonyi égősor és az okosmaszk után itt van az okosszemüveg is, amely természetesen ismételten a gamer közösséget célozza meg.


Razer Anzu szemüveg elméletben sokat kínál nekünk, na de mégis miket? A gyártó ígérete szerint a termék 35%-os kékfény-szűrést biztosít beltérben, 99%-os UVA/UVB védelmet kültérben. Az okuláré emellett beépített 16 mm-es hangszórókat és mikrofont is kapott, melyeket a szemüveg szárainak érintésérzékeny felületén keresztül irányíthatunk: itt indíthatjuk és szüneteltethetjük a zeneszámokat, konferenciahívásokat bonyolíthatunk le, vagy kapcsolhatjuk be az okostelefonunk hangalapú asszisztensét is.

razer-anzu
Fotó: Razer

Az Anzu továbbá IPX4-es vízállósággal is bír, ami különféle sporthoz is ideális, normál hangerősséggel pedig akár öt órán át is bírja szuflával az akksija. (Tölteni egyébként külön-külön kell a két szárat, azok ugyanis teljesen önálló egységekként működnek.) Egyedi, Bluetooth kapcsolata 60 ms-os késleltetést ígér, ami a Razer szerint egyedülálló a piacon”.

Az Anzu szemüvegek a gyártó oldalán már meg is rendelhetőek, nettó 200 dolláros áron, azaz nagyjából 61 ezer forintért.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?