Forradalmi 4K technikával készült A kalózok elveszett királysága című dokumentumsorozat, amely a Netflix kínálatában még most márciusban debütálni fog. 

A Netflix vásárolta meg a hat részes kevert technikával, brit gyártásban készült minisorozatot, amely március 15-től már a Netflix műsoraként kerül fel a műsortárba, Magyarországon minden bizonnyal magyar felirattal.

A sorozat egyik különlegessége, hogy forradalmi, 4K-technológiás gyártási technikával készült, amely teljesen új fejezetet nyithat a dokumentumsorozatok világában. A Hyper Dynamic Animation névre keresztelt forma lényege, hogy az élő szereplők mögött 4K háttérvetítéssel keltik életre Nassau-t, az önjelölt kalózköztársaság fővárosát, ahol meglepően egyenlőségpárti elvek uralkodtak egykoron.

A kalózok elveszett királysága (The Lost Pirate Kingdom) története Anglia Spanyolországgal folytatott háborújának végén veszi fel a fonalat, egy olyan időszakban, amikor a brit haditengerészetben szolgáló emberek közül sokan kalózkodásra adták a fejüket: egyrészt vonzotta őket a könnyed életforma és a gyors meggazdagodás reménye, másrészt sok hajós munka nélkül maradt, miután kirúgták a Királyi Tengerészettől. Végül a kalózok saját koronájuktól is elfordulva 1706-ban megalapították saját köztársaságukat a Bahamákon Nassau várossal a központban, amely jelenleg is a Bahama-szigetek fővárosa.

A széria olyan kalózlegendák életébe enged majd betekintést, mint FeketeszakállHenry Jennings, Benjamin Hornigold és Henry Vane. Ám nem csak férfiakról lesz szó, hiszen az egyik leghíresebb női kalóz, Anne Bonny rendkívüli történetével is megismerkedhetnek a nézők.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!