Radarral követi az alvást az új Google Nest Hub

Bemutatkozott a második-generációs Nest Hub, a Google ezzel már alváskövetést is kínál. 

A Google bemutatta a második-generációs Nest Hubot: fejlődött a hardver, és van egy új alváskövető funkció is. A keret nélküli üveg előlaphoz négy színben készítenek házat, újrahasznosított anyagokból. A hangszórók basszusban 50 százalékkal erősebbek.


Előre kerültek a mozgásérzékelő szenzorok, amelyek révén a zene elindítható vagy leállítható, ha felemeljük a tenyerünket a kijelző előtt. Amerikában az Asszisztens is megy, a Google szerverei nélkül is, hála a gépi tanulási chipnek, amit beépítettek.

A legfőbb új funkció viszont a Sleep Sensing. Az alváskövető rendszer a Motion Sense funkciót és a Soli radart használja a test mozgásának követésére, feltéve, hogy az eszköz az éjjeliszekrényen van. Ilyenkor figyeli a köhögést, horkolást, mozgást, fényt, hőmérsékletet, ehhez a radar mellett mikrofont, fény- és hőérzékelő szenzort használ. Az információk alapján alvási jelentést készít az eszköz mellett alvó emberről. Kamera nincs az új Nest Hubon. Az alváskövetés pedig a jövő évig ingyenes, integrálják a Fitbit megoldását is bele. A Nest Hub maga 100 dollárba kerül.

[sc name=”facebook” ]

Fotó: Google

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?