Kielemezné az üzenetek hangvételét egy mobilos billentyűzet

A Grammarly immáron Androidon és iOS-en is képes a leírt szöveg hangvételének elemzésére. 

A Grammarly egyik érdekes funkciója bár nem működik minden nyelven, de több szempontból is érdekes. Azoknak próbálnak vele segíteni, akik nem biztosak benne, hogy jól fejezik ki magukat a szöveges üzenetekben, közösségi bejegyzésekben. A Grammarly mobilos billentyűzete ugyanis már képes elemezni az írásokat, és megmondja, hogy azoknak milyen a hangvétele.


A funkción már Androidon és iOS-en is elérhető, korábban pedig online volt használható. A Grammarly mobilos billentyűzetében van egy zöld G ikon felül, ez pedig megmutatja, milyen a hangvétele a begépelt szövegnek. A visszajelzéshez emojikat is használnak a könnyebb szemléltetés érdekében.

Az elemzéskor figyelnek a szóválasztásra is, azonban legalább 150 karaktert kell gépelni, hogy működjön a funkció. Az újítástól azt remélik, hogy az arra hajlamosaknál elkerülhetőek lesznek a félreértések.

[sc name=”facebook” ]

Fotó: Samsung, Grammarly

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?