Idén elmaradhat a Samsung Galaxy Note csúcsmobil

A félvezetőipar nehézségei mellett a kínálat egyszerűsítését is emlegeti a Samsung, így majdnem biztosra vehető, hogy idén nem lesz új Galaxy Note okostelefon. 

Sok hónapja pletykálják, hogy a Samsung nyugdíjazza idén a Galaxy Note szériát. Most maga a Samsung szólalt meg a témában: figyelmeztetett, hogy 2021-ben talán nem lesz új Galaxy Note mobil. A részvényeseknek szóló éves találkozón elhangzottak szerint mégpedig azért, mert nehéz egy évben két csúcsmodellt is piacra dobni.


DJ Koh, a mobilos ágazat vezetője szerint hatalmas teher egy évben két csúcsmodellt bemutatni, ezért nem biztos, hogy lesz a második félévben új Galaxy Note modell. Jövőre viszont érkezhet még ilyesmi.

A Samsung figyelmeztetett továbbá a globális félvezetőipar komoly nehézségeire és a kialakult chiphiányra, amely a Samsung üzletére is hatással lesz. Ennek ellenére a Galaxy Note elkaszálása mögött Koh szerint az áll, hogy egyszerűsítenék, letisztultabbá szeretnék tenni a kínálatot.

[sc name=”facebook” ]

Fotó: CNET, The Verge

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?