Megnéztük, hogy mit tud az MSI GP66 középkategóriás, játékos extrákkal felturbózott notebook.

Az MSI az év elején mutatta be az új, játékosoknak szánt, azaz nagy teljesítményű notebookját, a Leopard GP66 nevű terméket. Ebben a ligában jó pár ízléstelen, csiricsáré, bazár darab megtalálható, de szerencsére itt a dizájnerek visszafogták magukat. Elfelejtették a gagyi LED-eket, meg az idétlen díszítéseket, és csak a formavilággal próbálták jelezni, hogy itt milyen gépről is van szó.Az első pillantásra látszik, hogy itt nem egy lifestyle ultrabookról van szó, hiszen 2,4 centi vastag, súlya 2,4 kilogramm, tehát azért a hordozhatóságára nem lehet panasz.

MSI Leopard GP66

A csatlakozókínálat megfelelő (Gigabit LAN, HDMI 2.0, USB 3.2 Type-C (DisplayPort móddal), 3 db. USB 2.0 Type-A, 3,5 mm-es kombinált audióport), viszont a strapabíró kialakításra nem fordítottak külön figyelmet. A készülékház alumínumból készült, ami elegáns, de az ujjlenyomatok, szennyeződések szinte üvöltenek róla.

MSI Leopard GP66

Teljesítmény

Többféle konfiggal elérhető, nálunk egy Intel Core i7-10870H (2,2/5,0 GHz, 45 W TDP) procival, 8 GB RAM-mal és NVIDIA GeForrce RTX 3070 videókártyával megtámogatott változat járt, az adattárolásért pedig egy 512 GB-os SSD felel. Ez utóbbi kapacitása megfelelő, de azért hanyatt nem dobtuk magunkat tőle.

A teljesítmény viszont teljesen rendben van, a Forza Horizon 4-ből Full HD-n 145 FPS-t bírtunk kicsiholni, de a Far Cry 5 közel 100 FPS-e is azt mutatja, hogy a teljesítmény elégséges játékhoz. Nyilván vannak ennél bikább gépek is a piacon, de ettől függetlenül az MSI GP66 azért játékra már bőven használható. Ez egyben azt is jelenti, hogy általános feladatokra is beválhat, illetve képszerkesztés, videóvágás, tervező szoftverek futtatása is szóba jöhet. Persze, ha valaki elsősorban ilyesmire keres egy jó megoldást, akkor azért találhat olyan masinát is, amiből az extra gamer funkciók hiányoznak.

Használat közben

A melegedés intenzíven jelentkezett, de hát ölbe vett géppel amúgy sem olyan jó játszani. A Cooler Boost bekapcsolásával jelentősen csökkenthető ennek mértéke, viszont ez meglehetősen hangos, ami kicsit zavaró lehet egy idő után. Persze ha valaki felveszi a fülest, akkor ezzel nincs gond. A billentyűzet remek, a gombok ellenállása és nyomásútja megfelelő, és a háttérvilágítást sem spórolták ki. A tapipad mérete megfelelő, kellően érzékeny, teljesen stabil. 65 Wh-s akkumulátora egy ultrabookban szuper lenne, de egy ilyen erősebb gép esetében már kevés.

MSI Leopard GP66

A kapcitás által biztosított üzemidő teljesítményigényes alkalmazások esetén alig éri el a négy órát. És hát ugye pont ilyeneket akar futtatni jellemzően, aki gamer laptopot vásárol. A hangrendszere elég átlagos. Hibákat nem produkál, a hangerő megfelel, de az aprócska hangszórók csodákra nem képesek, így a végeredmény eléggé steril, művi. Játékhoz, filmezéshez ez még belefér, de zenehallgatáshoz kevés lehet.

Képernyő

Kijelző téren hozza a kötelezőt. A 15,6 inches Full HD felbontású IPS panel nem rossz, de különösebben nem is kiemelkedő. HDR támogatás nincs, a színek szépek, a betekintési szög rendben van, a valós kontraszt pedig átlagos, hiszen 1204:1 értéket mértünk.

MSI Leopard GP66

A maximális fényerő 370 nit, ami beltéri használathoz tökéletesen elég. A maximális képfrissítési ráta 144 Hz, ami rendben is lenne, viszont hiányoltuk a dinamikusa változó képfrissítési technológia (G-Sync, VRR) támogatást. Nem mondjuk, hogy tragédia, hogy hiányzik, de egyszerűen ennyi pénzért ennek bele kellett volna férnie.

Ár

MSI Leopard GP66 – 615 000 forint. Az ár a konfiguráció függvényében ettől eltérhet. A tudásának nagyjából megfelel, de azt nem mondanánk, hogy ennél jobb ár/érték arányú gamer laptopot, még az életben nem láttunk.

Kinek ajánljuk – MSI Leopard GP66

– Középkategóriás gamer laptopot keres
– Nagy teljesítményű notebookra vágyik
– Szereti a visszafogott dizájnt

Kinek nem ajánljuk – MSI Leopard GP66

– Olcsó laptopot keres
– Figyelemfelkeltő gépre vágyik
– A legnagyobb teljesítményt keresi
– Grafikai munkára keres notebookot

Még több információ az MSI Lopard GP66 laptopról a gyártó hivatalos oldalán

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!