A 8K tévézést az online streaming mentheti meg a Samsung szerint. A WiFi 6E tv minden korábbinál nagyobb adatátviteli sebességet szavatol. 

A 8K tévék a várakozásokkal ellentétben nem váltották meg a világot. Ennek egyik fő oka, hogy még mindig viszonylag kevés az elérhető tartalom. Az mostanra már világossá vált, hogy a hagyományos műsorszolgáltatókra e téren nem lehet számítani. Japánban ugyan elindult a műholdas 8K tv adás, azonban ezt a példát a világ más pontjain nem követték.

A fizikai adathordozókat, azaz a Blu-ray lemezeket itt már el lehet felejteni, és ezek már a 4K HDR kontent célba juttatása során is már csak marginális szerepet játszanak. Marad tehát az online streaming, viszont az óriási adatmennyiség miatt a szokásosnál nagyobb adatátviteli sebességre van szükség. Pontosan emiatt jelentette be a Samsung, hogy idén színre lép a világ első WiFi 6E támogatású televízióival a QN900A és QN800A típusú modellek személyében. Ezek már 6 Ghz technológiát használnak, ami minden korábbinál gyorsabb adatátviteli sebesség elérést teszi lehetővé.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!