Kép: Techeblog

Habár még koncepciónak is szinte korai, viszont annál látványosabb az SN-3 Nova, amivel kapcsolatban egyébként nem vagyunk biztosak benne, hogy robotkutya, vagy robotló. 

Filmekben már éppen elégszer láttuk, hogy az űrben kóborló hajók, és állomások miféle csodálatos módszerrel gyógyítják a legénységét. Ehhez zárkózik fel Amin Akhshi koncepciója, ami az SN-3 Nova nevet viseli, és elviekben egy robotkutya, de lónak is nézhetjük.

Kép: Techeblog

Ugyanakkor valójában lényegtelen is, hogy melyik négylábú, mert a funkció a fontos. Márpedig ennek a blökinek a feladata az, hogy sebészeti beavatkozásokat hajtson végre azokon, akik erre az űrben utazgatva rászorulnak.

Kép: Techeblog

Akhshi elképzelése szerint a szerkezetet egy 48 voltos Li-ion akkumulátor táplálná, a műtéteket pedig 3D lézerszkenner, és HDR kamerák segítenék. Ezek leginkább azért fontosak, mert így bármilyen kedvezőtlen látási körülmények között mehetne a munka.

Kép: Techeblog

Tegyük hozzá, földi körülmények között is működhetne a dolog, hiszen a mesterséges intelligencia segítségével ha nem is életmentő beavatkozásokat, de sebek ellátását például szolgálhatná.

Kép: Techeblog

Gyorsan tegyük hozzá, hogy a kutya nem csak úgy légből kapott ötleteken alapul, hiszen megálmodója elég sokat konzultált a daVinci SP sebészeti rendszerek fejlesztőivel. Az SN-3 Nova pár hónapja fogalmazódott meg a tervező fejében, azt követően, hogy 2019-ben egy másik robotot vetett monitorra.

Kép: Techeblog

Annak az volt a feladata, hogy olyan környezetben segítse az emberek munkáját ahol azok számára potenciális veszélyforrást jelentenek a körülmények.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!