Spot
Kép: Techeblog

Valaki úgy gondolta, hogy Spot, a Boston Dynamics robotkutyája kiválóan megfelel sörcsapnak, de akadtak apróbb problémák. 

A Boston Dynamics robotjószágai eléggé ismertek, és köztük az egyik legismertebb Spot, a robotkutya. Attól most tekintsünk el, hogy csak a kinézete kutyás, a mozgása nem igazán emlékeztet a házörzőére. Habár Spot nem kereskedelmi terméknek készült, ettől függetlenül mégis hozzá lehet jutni legálisan, pénzért. Elég sok pénzért. Valószínűleg annak a srácnak volt ennyi a tárcájában, akinek olyan ötlete támadt, hogy az “állatból” sörcsapot készít. És ha már kigondolta, meg is valósította, bár mint a videóból kiderül, nem lett éppen a legprecízebb szerkezet.

Ehhez az kellett, hogy átírja a kódot, és a robot felismerje azt a poharat, amibe aztán a sört pisili, illetve el is tudjon helyezkedni felette. Problémát okozott azonba a sűrített levegős tartály, mivel a kutya emiatt instabillá vált egy kicsit, és kevésbé precízen mozgott. Felmerül a kérdés, hogy a barkácsolást végző Michael Reeves miért adta a fejét erre a projektre? Nos, azért, mert a Boston Dynamics azt mondta neki, Spot nem alkalmas egyéni, háztartási felhasználásra. Mindamellett, hogy a sörpisilés folyamatának sikeressége erősen véleményes, azt el kell ismerni, hogy valahol bebizonyította ennek az ellenkezőjét. Az pedig már csak a humor része a dolognak, hogy míg mások hónapokig trenírozzák a kutyájukat, hogy ne pisiljen szanaszét, addig ő hasonló mennyiségű időt fektetett abba, hogy igenis mindenfelé pisiljen.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!