Beszáll a WC-papír businessbe a Razer, a gamer perifériáiról ismert amerikai-szingapúri vállalat műanyagmentes, bambusz toalettpapírokokba fektet be pénzt. 

Egyre komolyabban veszi a Razer a zöldebb jövőt, a vállalat ugyanis egy tíz éves menetrendet vázolt fel nemrégiben, amelynek keretén belül 50 millió dolláros alapot hoz létre a zöld vállalatokra fókuszálva. Ennek a keretnek a részeként fektet be pénzt a The Nurturing Co. nevű cégbe is, amely főképpen a BAMBOOLOO nevű WC-papír márkájáról ismeretes.

A hírt a Razer még A Föld napján, azaz április 22-én jelentette be, hozzátéve, hogy a Razer ázsiai irodáiban is a BAMBOOLOO WC-papír áll majd a dolgozók rendelkezésére. Az öko papírokkal foglalkozó startup szerint egy négy tagú család akár évi harmincezer liter vizet is megspórolhat a környezetkímélő WC-papír segítségével, szemben a hagyományos, fapépből készült toalettpapírral, melyek elkészítése lényegesen vízigényesebb. A The Nurturing CO. elnök-vezérigazgatója, David Ward nagy reményeket fűz a Razerrel való közös együttműködéshez, és reméli, hogy az összefogásnak hála a fenttarható WC-papír még több fogyasztóhoz jut el.

razer wc papír
BAMBOOLOO WC-papír Fotó: PCGamesN

A Razer már számos remek kezdeményezést indított, amellyel a környezetvédelem fontosságára kívánják felhívni a figyelmet. Sneki Sneki kampányukkal például több millió fa ültetését tűzték ki célul, amit te is támogathatsz azzal, ha megvásárolod a vállalat übercuki plüsskígyóját.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!