Egy traktoros miatt lett kisebb Franciaország

Mióta a Jóisten elérhetővé tette számunkra az internetet, sokkal gyorsabban jönnek a hírek, így például az, hogy egy dühös gazda miatt bizony Franciaország vesztett a területéből. 

Nem csak attól lett az internet jobb hely, hogy az oroszok elkezdték a videóikat feltölteni a hálóra, hanem azért is, mert így az érdekes, vagy vicces (esetleg a kettő egyvelege) hírek hamarabb jutnak el hozzánk. Így az is, amit a BBC tett közzé, miszerint egy felmérgelt gazda akciója nyomán Franciaország vesztett a területéből, igaz, cserébe Belgium nagyobb lett. A gazdálkodót ugyanis idegesítette egy útjában lévő kő, ezért fogta és odébb tette. Csakhogy, ez pont egy olyan kő, ami a francia és a belga határt jelzi, méghozzá elég régóta. Az akciónak köszönhetően az előbbi ország 2,29 méterrel zsugorodott, míg utóbbi, ugyanennyivel bővült. David Lavaux, az érintett területet közigazgatásilag birtokló Erquelinnes polgármestere a Facebookon egy fényképet is közzétett erről. A határ átrajzolását tréfásan felfogó tisztviselő szövegként azt írta, hogy


áthelyeztük az 1819-es határT.

Bejegyzésében még az is szerepel, hogy Belgium, és az önkormányzat területe is nőtt, de a franciák biztos nem örülnek. Az utolsó mondat már komolyabb, mivel abban az szerepel, hogy helyre kell állítani a dolgokat.

A tudósítás szerint a morcos gazdát a hatóságok felszólítják, hogy tegye vissza a követ a helyére, ha nem szeretne büntetést. Érdekessége a történetnek, hogy az odébb helyezés miatt elviekben akár a belga külügyminisztériumhoz is eljuthat az ügy, amelynek emiatt életre kellene hívnia a francia-belga határbizottságot, ami 1930 óta mélyálomban szunnyad.

[sc name=”facebook” ]

 

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?