A Hold előtt még a Nemzetközi Űrállomásra is kiruccan a SpaceX első magánutasa

Maezava Juszaku a SpaceX első űrturistájaként 2023-ban fogja megkerülni a Holdat, ám előtte még a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) is kiruccan egy kicsit szétnézni. 

A japán divatmágnás az ázsiai szigetország egyik leggazdagabb embere, akinek neve akkor vált széleskörben is ismertté, amikor bejelentette: Elon Musk vállalata, a SpaceX első magánutasaként 2023-ban megkerüli a Holdat. A bejelentés hírértékét tovább növelte, hogy Maezava nem egy, hanem összesen kilenc férőhelyet vásárolt Musk leendő űrrepülőjére. A milliárdos üzletember első körben művészeket vitt volna magával az útra, később azonban meggondolta magát, és nyilvános internetes oldalon kezdte el keresni társait a két év múlva esedékes űrutazásra. A szerencsés kiválasztottak teljesen ingyen repülhetnek el a Holdra, persze csak akkor, ha megfelelnek a szigorú fizikai és pszichológia követelményeknek.


A Roszkozmosz orosz űrkutatási hivatal nemrégiben bejelentette, hogy Maezava a Hold előtt még a Nemzetközi Űrállomásra is kiruccan. Az űrügynökség továbbá azt is hozzátette, hogy a most decemberre tervezett űrutazáson Maezava társagában lesz asszisztense, Hirano Jozo is. A 12 napos útra való felkészülés Oroszországban zajlik majd, decemberben pedig egy űrrakéta fogja elvinni a japán utasokat is magában foglaló legénységet az ISS-re. A Roszkoszmosz azt is közölte, hogy az űrhajó legénységnek vezetője Alekszandr Miszurkin orosz űrhajós lesz.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?