Philips SenseIQ Prestige

Az emberi természetből fakad, hogy mindig az kell, ami nincs. Így az is egy nagyon elcsépelt, örök igazság, azok a nők, akiknek szögegyenes, gyönyörű esésű hajuk van, tuti, hogy inkább göndört szeretnének. Akiknek viszont mindenfelé álló, göndör fürtjeik vannak, azok megőrülnek a rakoncátlan hajkoronától, és minden eszközzel próbálják azt keretek közé szorítani. Hagyjuk most azt, hogy ezek mennyire jogos kívánságok, hiszen mindkét végletnek – és természetesen a kettő közt található fokozatoknak is – megvan a maga szépsége és így persze a rajongótábora. Lássuk inkább, hogy mit tehet az, aki változtatni szeretne a haján.

Nézzük ezúttal a göndör vagy legalábbis hullámos hajjal született hölgyeket, akik szeretnék egyenessé varázsolni, vagy legalább kissé rendezettebb sorokba szedni tincseiket. Nekik (is) készült a Philips SenseIQ Prestige hajegyenesítő, vagy másnéven hajvasaló. Meg persze az egyenes hajúaknak is, akik a mindennapi hajformázást, frizurabeállítást szeretnék könnyebben, a haj számára kevesebb trauma okozásával megoldani.

A hajvasalókról

A hajvasalók nem, vagy nem csak arra valók, hogy alapvetően megváltoztassák a hajunk tulajdonságait. Nem csak göndör vagy hullámos hajból lehet vele egyeneset csinálni. Tökéletesen alkalmasak a hajformázásra is, például az elaludt tincsek megregulázására, esetleg az arcunkat keretező hajrész pontosabb formára kényszerítésére. A használatukkor mindenképp figyeljünk oda arra, hogy ezek a készülékek mindig valamilyen meleg, esetenként forró felületek segítségével érik el a kívánt eredményt, így érdemes fokozott óvatossággal eljárnunk a használatukkor.

Nem csak a kezünket vagy fülünket égethetjük ugyanis meg egy óvatlan mozdulattal, de akár a hajunkban is komoly kárt tehetünk, ha rosszul választjuk meg a hajvasaló hőmérsékletét, vagy a használat időtartamát.

(Még az időszámítás előtt, az első hajvasalónkkal nem egyszer fordult elő, hogy kis csomókat égettünk a hajunkba, mert azt gondoltuk, hogy ha hosszabb ideig égetjük, biztos egyenesebb lesz. Spoiler alert: nem lett.) Ez utóbbi baleset például könnyen kiküszöbölhető egy intelligens hajvasaló választásával.

Philips SenseIQ Prestige

A Philips SenseIQ Prestige hajvasaló, mint azt a nevében is sejteti, az intelligens készülékek közé tartozik. Hogy mit jelent ez? Nagyjából azt, hogy ez a hajformázó fejlettebb elektronikát tartalmaz, mint anno egy holdraszálló egység. Persze nem, de azért megpróbálja.

Döbbenetes számnak tűnik, de formázási műveletenként 20 000-szer méri meg a haj hőmérsékletét.

Intelligens mikroprocesszora automatikusan állítja be a hőmérsékletet a haj túlhevülésének megakadályozása érdekében. Az érzékelési és automatikus beállítási technológia óvja a hajat formázás közben, így a természetes nedvesség akár 70%-a is a hajban maradhat.

Kicsomagolás, használat

A dobozból kicsomagolva a készülék diszkrét, elegáns színvilága tűnik fel először a szemnek, látszik, hogy a célközönség alapvetően a hölgyek közül kerül ki. Nagyon praktikus, hogy a hajvasaló mellett találunk a dobozban egy feltekerhető “hordtáskát” is, ami hőálló szőnyegként is használható, ezzel segítve a hajegyenesítő biztonságos tárolását. A doboz tartalmaz egy praktikus „kupakot” is, amit ráhúzhatunk a hajvasalóra, ha már nem használjuk. Így azt úgy hagyhatjuk összecsukott állapotban magára, hogy a szerkezet nem képes kárt okozni a környezetében.

Philips SenseIQ Prestige
A végén a praktikus kis kupakkal.

Mindeközben időt is spórolunk a reggeli készülődésben, mert ebben a helyzetben a vasalófelületei sem érnek össze, így nem kell megvárnunk a lehűléssel a biztonságos tárolás kialakítását. Ami még feltűnik, hogy a hajvasalón a vasaló lapok mellett hosszában egy kis rés húzódik. Ez a Philips által szabadalmaztatott kialakítás ionok millióit bocsátja ki a hajegyenesítő két oldalán elhelyezett 4 speciális szórófej segítségével. A dúsító hatású molekulák elvezetik az elektrosztatikus töltést ezzel is megszüntetve a haj rendezetlenségét. Ha ezt a képességét szeretnénk használni a hajvasalónak, akkor ezt az erre szolgáló gombbal külön be kell kapcsolni. Ilyenkor hallhatunk egy halk, de folyamatos, “zizegő” hangot.

Philips SenseIQ Prestige
Digitális kijelző mutatja a hőfokot. Balra pedig a kis “ionizáló” rés, ami nem a hajunknak való.

Arra a használati utasítás külön is felhívja a figyelmet, hogy ebbe a kis résbe ne tegyünk bele hajtincset (bevalljuk, hogy nekünk pont ez jutott először az eszünkbe…).

Bekapcsolva a hajvasalót, beállíthatjuk a készülékház kis kijelzője segítségével a kívánt hőfokot, és pillanatokon belül meg is kezdhetjük a hajformázást.

A szerkezet tartalmaz automatikus programokat is, ilyenkor nem kell manuálisan beállítani a hőfokot. Három ilyen üzemmód van: a Gentle, a Normal és a Fast (kímélő, normál, gyors).

Mi a használat közben mindig a Fast üzemmódot választottuk, hullámos hajból úgy tűnt, azzal lehet a leggyorsabban egyeneset csinálni.

Philips SenseIQ Prestige
Egyetlen húzás után…

A Philips SenseIQ Prestige használata tényleg pofon egyszerű. Könnyedén egyenesíthetjük ki göndör fürtjeinket, de ha egyenes hajból szeretnénk hullámosat csinálni, az sem ördöngösség. Ez utóbbi folyamatot könnyíti meg az, hogy a hajvasaló végei még használat közben is hidegek maradnak, így ha egy hajtincset helyezünk a lapok közé, és simítás közben befelé vagy kifelé fordítjuk a hajegyenesítőt úgy, hogy közben a szabad kezünkkel megfogjuk annak hideg véget, máris hajhullámosítóvá varázsoltuk a hajegyenesítőt.

Philips SenseIQ Prestige
A hajvasaló végei belül sem melegednek fel.

Nekünk kellett ehhez egy kis gyakorlás, valahogy inkább csak az egyenesítés ment, de aztán egy-két youtube videót megnézve már ez sem okozott problémát.

Értékelés

Összességében kijelenthetjük, hogy a hangzatos elnevezés és specifikáció valóban különlegessé teszi a Philips SenseIQ Prestige-t, az nem az egyszerűbb hajvasalók családjába tartozik. Ezt azért az ára is tükrözi, ami egy a boltban kapható átlagos hajvasaló árának nagyjából 5-6-szorosa. Ha viszont valaki megteheti, hogy 43 000 forintért vásároljon magának hajvasalót, az nem csak egy szép, de nagyon könnyedén és jól használható hajformázót kap cserébe, és ezt, ha a pénztárcája nem is, de a haja mindenképpen meg fogja hálálni.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!