Nem lesz Honor okosautó

A Honor ügyvezetője maga erősítette meg, hogy nem ugranak fejest az okosautós üzletágba. 

Úgy néz ki, hogy az autók az új mobilok – legalábbis a piac ezt próbálja mutatni. Az új járműveket ugyanis teletömik okosrendszerekkel és kütyükkel, ebből pedig sejthető, hogy a tech cégek is egyre nagyobb szerepet igyekeznek vállalni az autóiparban. Többek között a Huawei is fejest ugrott nemrég az okosautós üzletágba.


Bár a Honor egy ideje már önálló cég, érthető okokból igen hasonló termékei vannak, mint a Huawei-nek. Sokan arra számítottak, hogy a Honor is megpróbál betörni az autóiparba. Zhao Ming, a Honor ügyvezetője azonban nemrég elmondta, hogy nem terveznek belépni az okosautók piacára, egyelőre kizárólag az okostelefonokra koncentrálnak.

Egyes források szerint olyannyira prioritást kaptak a mobilok, hogy a világ elsőszámú márkájává akar előlépni a Honor. Ebben segíthet a céget, hogy visszakapta a Google-támogatást és a Qualcomm chipeket is, így hamarosan újra olyan okostelefonokat kínálhat, amelyek Európában is versenyképesek.

[sc name=”facebook” ]

Fotó: CGTN, Honor

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?