A dél-koreai LG április elején jelentette be, hogy felhagy okostelefonos ambícióval, és inkább más területre összpontosítja az erőforrásait. 

Mi is írtunk róla itt a Techworldön, hogy az LG öt évnyi és 4,5 milliárd dolláros veszteségtermelés után végül úgy döntött, kilép az okostelefonok piacáról, és ezentúl más termékekre fókuszál a vállalat. Bár márciusban még arról szóltak a hírek, hogy a világ első feltekerhető kijelzős okostelefonját is jegyző cég inkább eladná, mintsem bezárná ezt a divízióját, végül megakadtak a tárgyalások a potenciális vevőkkel.

A GSMArena dél-koreai forrásokra hivatkozva azt írja, hogy az LG június 1-től kezdődően véglegesen leállt az okostelefonok és táblagépek gyártásával. Jó hír viszont, hogy a vállalat nem engedi el a meglévő modellek szoftveres támogatását, például a prémium eszközökre három évig még biztosan érkeznek frissítések. Egyes modellek (beleértve a Q-szériás telefonokat is) megkapják majd az Android operációs rendszer soron következő, 12-es verzióját, sőt lesznek olyanok is, amelyek az Android 13-ra is számíthatnak. Ami pedig a szervizelést illeti: a felhasználóknak az eszköz gyártásának dátumától számított 4 évig lesz még lehetőségük javíttatni az eszközeiket.

Az LG vietnámi gyára (ahol az okostelefonok is készültek) ezentúl  háztartási gépek gyártására fog fókuszálni, az okostelefonok összeszerelésével foglalkozó dolgozók egy részét is erre a területre csoportosítják majd át. A többi munkavállalót pedig júliusig más részlegekbe helyezik át.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!