Megőrzik az utókornak Stephen Hawking személyes tárgyait

Múzeumban őrzik tovább a világhírű elméleti fizikus, Stephen Hawking személyes tárgyait. 

A még életében legendává váló fizikus 1942. január 8-án, Galileo Galilei halálának háromszázadik évfordulóján látta meg a napvilágot, és 2018. március 14-én 76 éves korában halt meg. A páratlan lángelme hagyatéka, köztük gyerekkori levelek, televíziós szerepléseinek leiratai, kommunikációhoz használt eszközei a Cambridge-i Egyetemen és a londoni Science Museumban lesznek kiállítva, melyeken keresztül a jövő generációi is betekintést nyerhetnek a legendás tudós nem mindennapi életébe.


A professzor személyes és tudományos írásai Cambridge-ben, az egyetemi könyvtár gyűjteményében maradnak, míg egykori irodája a londoni Science Museumban lesz kiállítva néhány választott ereklye társaságában. A Hawking-ereklyék között szép számmal akadnak könyvek, fényképek, doktori értekezések, de megtalálható a tudós beszédszintetizátora, Star Trek kollekciója, sőt A Simpson család egyik részének forgatókönyve is, amelyben ő maga is szerepelt. Jelenleg úgy tudni, hogy a londoni Science Museum jövőre tervezi megnyitni az ezekből álló Hawking kiállítást.

Hawking legfontosabb kutatásaiban az ősrobbanással, a fekete lyukakkal, a szingularitással és úgy általában az univerzum működéseinek törvényeivel foglalkozott. Kiemelkedő szakmai sikerei mellett laikusoknak szóló ismeretterjesztő munkái miatt azon kevés tudósok közé tartozik, akik részei lettek a populáris kultúrának is, mint például Albert Einstein.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?