A Samsung már gyártja az iPhone 13 Pro kijelzőjét

120 Hz-es LTPO OLED-panelek kerülnek az Apple idén őszre várható iPhone 13 Pro mobiljaiba. 

Viszonylag régóta a Samsung az Apple fő beszállítója, ha az iPhone-ok kijelzőiről van szó. A dél-koreai vállalat technológiai előnye nem csökkent, így aztán újra a Samsungot választotta az Apple. A jelentések szerint 80 milliós rendelést kapott a cég, így a 120 Hz-es LTPO OLED-paneleket a Samsung gyártja az iPhone 13 Pro és az iPhone 13 Pro Max mobilokba.


Rossz hír, hogy a jelentésekből úgy tűnik, kizárólag a Pro modellek kapnak ilyen paneleket. Az iPhone 13 és az iPhone 13 mini modellekbe az LG és a BOE szállít majd OLED-képernyőket, előbbi nagyjából 30 millió panelre kapott megbízást.

Mivel az iPhone 12 szériát egyelőre nem vonják ki a forgalomból, ezért ezekbe is kellenek még kijelzők: az év végéig a Samsung 120 millió, az LG 50 millió, a BOE 9 millió panelt szállít le a jelenlegi sorozathoz. Az iparági források megerősítették, hogy a gyártás egy hónappal korábban indult, vagyis az iPhone 13 széria ezúttal megszokott időben érkezik.

[sc name=”facebook” ]

Fotó: TechAdvisor, Engagdet

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?