Hamarosan horkolásfigyelő érkezik a Fitbitbe

A szivárgások szerint az immáron a Google-tulajdonban álló Fitbit eszközei hamarosan horkolásfigyelő funkcióval bővülhetnek. 

Időnként mindenki horkol, ám az esetek bizonyos százalékában van akit rendszeresen érint ez a probléma. A horkolás ráadásul nem csak kellemetlen és persze zajos, de olykor komolyabb egészségügyi problémák előfutára is lehet, így mint minden alvászavart és alvásbetegséget ezt is érdemes kivizsgáltatni. A fitneszkütyüket gyártó Fitbit is erre a probléma összpontosít, legalábbis a 9to5Google munkatársai erre jutottak, amikor visszafejtették a Fitbit alkalmazás legújabb verzióját.


A jelek szerint a Fitbit mikrofon segítségével képes lesz érzékelni a környezetében lévő zajokat, és meghatározni, hogy az alapszintű zaj mellett horkolást hall-e, vagy sem. A többféle információ mellett a mennyit és hogyan horkolunk kérdésekre is választ adna a horkolásfigyelő, ám arról egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor vezetik majd be.

fitbit horkolásfigyelő
Fotó: 9to5Google

Az egész éjjel működő funkció persze nem kímélné az akksit, úgyhogy ilyen esetben biztos többször kellene tölteni az eszközt. Ennek ellenére a Fitbit horkolásfigyelő éber társ és kiváló segédeszköz lehet azok számára, akik számára a horkolás mindennapos problémát jelent.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?