Kép: janeb13 - Pixabay

Barack Obama, egykori amerikai elnök szeretné tudni, hogy mik is az ufók, de azt gondolja, elég sok földlakó megrémülne tőlük. 

Éppen elég filmben láttuk már, amint megjelennek a földönkívüliek, és anyabolygónk azonnal veszélybe kerül. Vagy éppen ennek ellenkezője történik, tehát mi próbáljuk meg a békés szándékkal érkező idegeneket tűzzel-vassal megsemmisíteni. Ezekben a mozikban általában az elnök dirigál, miután közlik vele az aktuális szituációt, ám ez csak film, mondhatni kitaláció. Az utóbbi időben azonban élénkebb figyelem irányult az ufókra, hiszen több megfigyelés történt, ráadásul kormányzati beismerések is érkeztek. Ezekkel kapcsolatban a New York Times Ezra Klein Show-jában Barack Obama, az USA egykori elnöke is kifejtette véleményét.

Kép: CNN

Szerinte igen érdekes dolog egy esetleges kapcsolatfelvétel más bolygók lakóival, az ő politikáján nem sokat változtatna. Aminek az alapja, hogy mi csupán apró organizmusok vagyunk azon a pöttyön, ami a végtelen galaxisban úszik. Idézte sokszor emlegetett mondatát is, amit John Holdren, tudományos tanácsadójától hallott, miszerint több égitest van az űrben, mint ahány homokszem a Földön. Abban is reménykedik, hogy amennyiben bizonyosságot nyer az idegenek létezése, az megszilárdítja bennünk, emberekben az érzést, hogy mennyire fontos bennünk az együvé tartozás. Ugyanakkor Obama szerint egy halom olyan kérdés is felvetődne, ami eddig nem volt napirenden. Például az, hogy több pénz kellene kiadni fegyverkezésre, hogy egy negatív forgatókönyv esetében meg tudjuk védeni magunkat. Sőt, már egymás érveinek megvitatása sem lenne egyszerű. Az már más kérdés, hogy miként tudnánk egy olyan civilizáció ellen felvenni a harcot, amelyik velünk ellentétben olyan távolságokat tud beutazni, hogy rábukkanjon a Földre.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

ForrásCnet