A Honor hivatalosan is megerősítette, hogy visszakapta a Google-támogatást, így a jövőbeli készülékein ott lesznek a Google szolgáltatásai. 

A Honor nemrég mutatta be a Honor 50, Honor 50 Pro és Honor 50 SE okostelefonjait, ennek kapcsán pedig hivatalosan megerősítette azt is (több nagy médiaportálnak is), hogy visszakapta a Google-támogatást. Ez azt jelenti, hogy a Kínán kívül megjelenő Honor 50 mobilokon (pontos dátum még nincs) már rajta lesznek a Google szolgáltatásai és appjai, továbbá a GMS.

A Honor okostelefonok és tabletek így újra teljes Google-támogatást élveznek, már tart a Google Play Protect biztonsági ellenőrzés és a kompatibilitási tesztelés.

A Honor azt mondja, a kompatibilis eszközei megkapják a GMS-t, azt viszont sajnos nem árulta el, hogy melyek ezek. Így aztán azt sem lehet tudni, hogy a piacon lévő, régebbi készülék támogatásával mi a helyzet.

A Honor azért kaphatta vissza a Google, a Qualcomm és a többi amerikai cég támogatását, mert a Huawei eladta, és immáron önálló gyártóként működik.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: Honor