Kalapács alá kerül Vasember órája

Árverésre kerül Vasember, civil nevén Tony Stark briliáns órája, a befolyt összegből a koronavírus elleni küzdelmet fogják támogatni. 

A 2008-ban Robert Downey Jr. főszereplésével bemutatott Vasember indította el a Marvel filmes univerzumát, amely azóta minden idők legtöbb pénzt kereső filmfranchise-a lett. A technológiára támaszkodó Vasember talán a legnépszerűbb karakter az egész Marvel-univerzumban, egyáltalán nincs szuperképessége, csupán egy intelligens és szupergazdag ember, akinek jó ideig egy testébe ültetett ARC reaktorra volt szüksége a túléléshez, és a páncél energiaellátásához.


vasember órája
Fotó: Urwerk

A klasszikussá érett filmsorozat mindig is az élen járt a különféle technikai kütyük tekintetében, így természetesen az sem volt mindegy, hogy milyen óra bukkan fel a filmben a milliárdos üzletember csuklóján. Robert Downey Jr. egyébként maga gondoskodott filmbéli órájáról, ami nem más, mint egy Urwerk UR-105 TA “Raging Gold”.

vasember órája
Fotó: Urwerk

Az innovatív svájci Urwerk óramárka valószínűleg csak nagyon keveseknek mond bármit is, a legtöbben vagy imádják vagy gyűlölik extravagáns és egyedi óráikat. Természetesen Vasember órája sem egy hétköznapi darab: az exkluzív UR-105 TA “Raging Gold” a márka egyik leglenyűgözőbb darabja, brutális mennyiségű alkatrészből áll, elképesztő tartós és ellenálló, még saját páncélzattal is rendelkezik.

vasember órája
Fotó: Urwerk

Az órára június 23-án 16:00 óráig lehet még licitálni, az árverésen befolyt összeget elsősorban olyan szervezeteket megsegítésére fordítják majd, akik Indiában próbálják meg visszaszorítani a járványt. A licit jelenleg 14,6 millió forintját jár.

vasember órája
Fotó: Urwerk

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?