Az Amerikában debütált sörszállító robot a Heineken sörmárka találmánya, amelynek egyetlen hibája, hogy nem tud lépcsőt mászni. 

A Beer Outdoor Transporternek (B.O.T., vagyis Kültéri Sörszállító) nevezett gépezet egy pillanatra sem téveszt szem elől, hűen követ bárhova, így sosem kell lemondani a friss és hideg sörről. Az aranyos jármű összesen 12 sör szállítására alkalmas, és még arra is képes, hogy megkérdezze, szomjasak vagyunk-e.

B.O.T. a különféle szenzoroknak és a mesterséges intelligenciának köszönhetően teljes önállósággal lohol a gazdája után, miközben egy okostelefonos alkalmazás segíti a tökéletes összhangot. Az egyetlen bökkenő, hogy limitált mennyiségben készül, és jelenleg az egyetlen mód arra, hogy a cuki hatkerekű a miénk legyen az az, hogy július 1-jén ellátogatunk a Heineken hivatalos honlapjára és ott regisztrálva részt veszünk egy nyereményjátékon, amelyben néhány szerencsés gazdagabb lehet egy ilyen csodagéppel.

Nem a Heineken egyébként az első, aki szállító robottal igyekszik feldobni a hétköznapokat: a REV-1 névre keresztelt jármű hasonló feladattal jött létre, azzal a különbséggel, hogy ő nem sört, hanem pizzákat szállít. A háromkerekű jószág a texasi Austenban már munkába is állt, az egyetlen bibi vele az, hogy egyelőre nem tud önállóan közlekedni, és így egy kollégának is mindig vele kell tartania az úton. REV-1 egyébként jóval több árút képes elszállítani, mint a fentebb bemutatott Heineken robot, elméletben akár hat tele szatyor is kényelmesen elfér benne.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!