Zöldülnek és összemennek a SIM-kártyák a Telenornál

Kisebb, környezetkímélőbb SIM-kártyát vezet be a Telenor: a megoldással a felére csökken az új SIM kártyák csomagolási hulladéka, a kártyák szállítása pedig hatékonyabbá válik, így az ahhoz kapcsolódó környezeti terhelés is csökken a jövőben.

A régi típusú, negyed évszázada használt, hitelkártya méretű SIM-kártyákat szép fokozatosan váltják majd fel az új, környezettudatos kártyák a Telenor kínálatában  A lépéssel az új SIM kártyákhoz kapcsolódó csomagolási hulladék – a kártyákat körülölelő műanyag, valamint a fólia csomagoló mérete egyaránt – 50 százalékkal csökken. Ezzel a megoldással ráadásul nemcsak a felhasznált műanyag mennyisége lesz kevesebb, de a szállítás is hatékonyabbá válik: a felezett méretű SIM-kártyák szállítási költségein nagyságrendileg 15 százalékos megtakarítás realizálható azáltal, hogy a kisebb méretű kártyák kevesebb csomagolást, és kisebb súlyt jelentenek, ezzel együtt a szállításuk során kevesebb üzemanyag-felhasználás szükséges.


„A megfelezett SIM-kártya számos korábbi, a fenntartható fejlődés irányába mutató lépésünk egy újabb eleme. A törökbálinti székházunkat megújuló energiákkal látjuk el, a papíralapú helyett bevezettük a digitális szerződést, és egyre nagyobb az e-számlát igénybe vevő ügyfelek száma is. Az üzleteinkben bárki bármikor leadhatja a régi készülékeket a hozzá tartozó akkumulátorokkal és kábelekkel együtt, amelyek szakszerű újrahasznosítása – együtt a korábban említett lépésekkel – mind a környezetünkre ható terhelést csökkentik” – mondta el Mészáros Attila, a Telenor Magyarország vállalati kommunikációs igazgatója.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?