BeeVi: íme a budi, ami virtuális pénzzé alakítja a kakit

Valahol azt mondhatjuk, felbukkant modern korunk Midász királya, akinek a BeeVi nevű vécéje digitális fizetőeszközzé alakítja az emberi ürüléket. 

A kriptovaluták világát éljük, és ezt nagyon sokan érezzük, akár komplett számítógépet, akár egy SSD-t, akár valami apróbb dolgot szeretnénk vásárolni. Most pedig a Dél-Koreában lévő Ulszan Nemzeti Tudományos és Technológia Intézetében dolgozgató Cho Jae-won professzornak köszönhetően egy újabb fizetőeszköz jött be a digitális világba. A Ggool névre hallgató virtuális pénz előállításához nem kell nagy számítási teljesítmény, de még csak egy laptop sem. Már csak azért sem, mert elég annyi, hogy az intézet hallgatói leüljenek a vécére, és tudjanak nagyban gondolkodni.


A BeeVi nevet kapott vécé pedig minden végtermékkel, ami az emberek szervezetéből távozik, értéket állít elő, hiszen biogáz és trágya képződik. Ennek köszönhetően többek között az intézményben lévő egyik kazánt, és egy sparheltet is így működtetnek. A professzor szerint az ürülékünk komoly értéket képvisel, és az átlagos vécéhasználati szokásokat figyelembe véve, napi szinten egyetlen ember annyi energiát termel ilyesfajta módon, ami egy autónak bő 1 kilométernyi helyváltoztatást biztosít. Fontos információ lehet, hogy a diákok fejenként 10 Ggoolt keresnek kakilással, amit aztán a kampusz üzleteiben tudnak elkölteni. Az egyik doktorandusz szerint eddig a székletet piszkosnak gondolta, de most már egészen másként tekint rá, és értéknek tartja.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?