A MagSafe Battery Pack néven forgalomba kerülő akkumulátor kifejezetten az iPhone 12-es szériához készült. 

Az Apple tavaly ősszel mutatta be a cég legutóbbi almás telefonját, ehhez érkezett most új kiegészítő a MagSafe töltő személyében. A termék a korábban megjelent tokokhoz és tárcákhoz hasonlóan a telefonban található mágneshez kapcsolódik, a MagSafe nevű technológia segítségével képes a készülékhez „ragadni”, és vezeték nélkül plusz töltést adni.

A MagSafe Battery Pack csak az iPhone 12 szériával kompatibilis, de igen valószínű, hogy az ősszel érkező 13-as modellekkel is használható lesz. A telefon hátuljára rakható telep 5 wattal tölti a készüléket, ám az Apple magyarországi termékoldala oldala szerint még gyorsabb töltésre is képes, ha 27 wattos vagy erősebb – például a MacBookokhoz mellékelt – adapterrel használjuk.

Bár pontos akkumulátor kapacitásról nem beszél az Apple, de a fellelhető képek alapján a MagSafe 1460 milliamperórás lehet. Körülbelül feleakkora teljesítményű, mint a iPhone 12-es mobilok akksija, tehát túl nagy hűhóra azért nem számíthatunk.

A MagSafe már itthon is rendelhető az Apple webshopjából 39 990 Ft-os áron, töltőfej és töltőkábel azonban nem jár hozzá, ezeket igény szerint külön kell beszerezni. A kiegészítő a cégtől megszokott minimalista stílust képviseli, és csak fehér színben érhető el.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!