Canalys: Már nem az Apple a második legnagyobb mobilgyártó

A Canalys piacelemző cég legfrissebb jelentése alapján a Xiaomi megelőzte az Apple-t, így már ők a világ második legnagyobb mobilgyártója. 

A július 15-én közzétett elemzés szerint a ranglista első helyén a dél-koreai Samsung áll, aki továbbra is vezeti a piacot 19 százalékos részesedéssel. A második helyen 17 százalékkal a Xiaomi van, aki elképesztő mintegy 83 százalékos növekedést tudott felmutatni a második negyedévben, míg az Apple 14 százalékkal visszaszorult a harmadik helyre. A top 5-be az Oppo és a Vivo fért még be, mindketten 10-10 százalékot hasítottak ki maguknak.


Az összes említett mobilgyártó tudta növelni az eladásait, ám közel sem egyenlő mértékben: míg a Xiaomi a fentebb is említett 83 százalékos növekedést produkálta, addig az almás cég mindössze 1 százalékot tudott felmutatni. Érdekesség továbbá, hogy az egykoron a Samsungot letaszító Huawei már be sem került az első ötbe, az amerikai szankciók következtében ugyanis erősen visszaesett a Huawei mobilok értékesítése.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?