Sokan fognak örülni a Google Drive új funkciójának

Hasznos és sokak által várt új funkció érkezik a Google Drive-ba, melynek köszönhetően biztonságosabb lesz a szolgáltatás használata.  

A Google Drive a Google egyik legmeghatározóbb appja jelenleg, nem is csoda, hiszen a szolgáltatás több szempontból is kényelmes: egyrészt ingyenesen tárolhatunk és szerkeszthetünk rajta fotókat, videókat és más tartalmakat, másrészről pedig ezeket a fájlokat könnyen meg is oszthatjuk másokkal, akik szükség esetén dolgozhatnak is az adott állományon. Ugyan a felhő alapú adattárolás esetében (amilyen a Google Drive is) joggal merül fel a megfelelő védelem kérdése, és bár bizonyos biztonsági funkciók már eddig is be voltak építve, most egy újabb igen hasznos frissítést akar kiadni a Google, amellyel kikerülhetővé válnak a kéretlen fájlok.


Az új funkció segítségével lehetővé válik a felhasználók letiltása, ez pedig azt jelenti, hogy azok a személyek, amelyek kéretlen tartalmat, vagy esetleg vírust küldenek valakinek, mostantól blokkolhatóvá válnak – számol be a The Verge. Az új funkció ráadásul nemcsak letiltja az adott felhasználót, de az illető összes velünk megosztott fájlját és mappáját is törli, sőt a megosztott fájlokkal való hozzáférését is megtagadja, még akkor is, ha azt mi magunk adtuk neki korábban.

google drive új funkció
Csupán annyi a teendő, hogy az adott fájlra jobb gombbal rákattintunk, és kiválasztjuk a tiltást lehetővé tévő menüpontot. Fotó: The Verge

Az új funkció fokozatosan kerül bevezetésre az elkövetkezendő hetekben, és minden Google Drive felhasználóhoz eljut majd.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?