Minden irodába visszatérő dolgozónak kötelezővé teszi az oltást a Google

Más cégezhez hasonlóan a Google is úgy döntött, hogy minden amerikai irodába visszatérő dolgozója számára kötelezővé teszi az oltást. 

Mind Amerikában, mind pedig Európában egyre több cég vezeti be a kötelező koronavírus elleni oltást. A Harry Potter kiadója, a Bloomsbury Publishing például még júniusban jelentette be, hogy az Egyesült Királyságban dolgozók számára kötelező lesz az oltás, a Twitter pedig egyelőre felfüggesztette az irodai nyitások folyamatát.


Most a Google döntött úgy, hogy az Egyesült Államokban csak oltottan térhetnek vissza a dolgozók az irodába, ennek oka, hogy ismét emelkedni kezdett a megbetegedettek száma a delta variáns miatt. A jelenlegi tervek szerint idővel világszerte kötelezővé teszi az oltást 144.000 alkalmazottja számára a vállalat – számolt be a BBC. A hírt Sundar Pichai, a Google vezérigazgatója jelentette be, aki azt is hozzátette, hogy ebben a témában a vezetéstől, a térségi viszonyoktól, rendelkezésektől és a vakcina elérhetőségétől függően adódhatnak majd országonkénti eltérések.

google kötelezővé teszi oltást
Fotó: The Conversation

A Google amellett, hogy kötelezővé teszi az oltást a delta variáns terjedése miatt, az irodába való visszatérést is elhalasztotta, az eddig tervezett szeptember helyett október végére.

A keresőóriás döntése egyáltalán nem egyedi, a héten hasonlóképpen határozott az Uber, a Facebook és a Disney is.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?